Πως η Βρετανία οδηγεί την κούρσα του νέου κύματος Πανδημίας> Για πρώτη φορά μετά από 6 εβδομάδες στις 1.000 οι ημερήσιες νοσηλείες Ενώ έχει αρκετά υψηλή κάλυψη εμβολιασμού, εξακολουθεί να εμφανίζει 45.000 κρούσματα την ημέρα

0
35

Χωρίς αμφιβολία, η Βρετανία οδηγεί πλέον την κούρσα ενός νέου κύματος πανδημίας καθώς αυτό που συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ εκεί θα το δούμε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, έπειτα 3-4 εβδομάδες, πιθανά και νωρίτερα. Εχθές, οι ημερήσιες νοσηλείες Covid στη Βρετανία ξεπέρασαν τις 1.000 για πρώτη φορά έπειτα από ένα διάστημα σχετικής ηρεμίας έξι εβδομάδων. Ωστόσο, οι επιστήμονες της ειδικής ομάδας SAGE, που συμβουλεύει την κυβέρνηση Johnson, επιμένουν ότι είναι «πολύ απίθανο» το Δημόσιο Σύνστημα Υγείας της χώρας να παραλύσει από τον ιό αυτόν τον χειμώνα, ακόμη και χωρίς περιορισμούς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τολμηρή κυβερνητική απόφαση να μη ληφθεί κανένα περιοριστικό μέτρο.

Εχθές, καταγράφηκαν άλλες 49.298 μολύνσεις, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά ένα δέκατο μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά ένα τέταρτο σε 180. Ωστόσο, ο Boris Johnson επέμεινε στην αισιοδοξία των συμβούλων του, προσθέτοντας ότι οι τρέχοντες αριθμοί είναι «πλήρως σύμφωνοι» με τα αναμενόμενα. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα καθημερινά στοιχεία είναι «υπό συνεχή επανεξέταση», αλλά απέκλεισε ένα νέο lockdown.

Φόβοι ότι η ανοσία του εμβολιασμού αυξάνει τα κρούσματα
Παράγοντες όπως η μείωση της ανοσίας από τον εμβολιασμό, έχουν αναφερθεί ως πιθανοί λόγοι για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στη Βρετανία. Εάν αποδειχθεί ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος του τελευταίου κύματος λοιμώξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δικαιολογημένα θα πρέπει να ανησυχήσουν οι Δυτικές χώρες, καθώς έχουν παρόμοια επίπεδα εμβολιασμού και παρατηρούν επίσης τα κρούσματα να αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ειδικοί υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μια πιο σοβαρή αιτία για αυτή τη νέα έξαρση της πανδημίας: Το HB «εγκατέλειψε» τα περισσότερα μέτρα δημόσιας υγείας, ενώ αντίθετα, άλλες χώρες στη Δυτική Ευρώπη έχουν υιοθετήσει μια πιο προσεκτική προσέγγιση, που περιλαμβάνει σωστή χρήση μάσκας και covid- διαβατήρια, εκτός από εμβολιασμούς. Ταυτόχρονα, η Βρετανία παρουσιάζει ένα ακραίο παράξενο φαινόμενο. Ενώ έχει αρκετά υψηλή κάλυψη εμβολιασμού, εξακολουθεί να εμφανίζει 45.000 κρούσματα την ημέρα, δηλώνουν οι γιατροί.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώ ο εμβολιασμός δε φαίνεται να οδηγεί στα αναμενόμενα αποτελέσματα. Παράδειγμα τούτου αποτελούν οι πρόσφατες αυξήσεις στα κρούσματα σε χώρες όπως το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία, μετά την άρση ορισμένων περιορισμών, ενώ τρομαχτική είναι η κατάσταση στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία εφόσον τα ποσοστά εμβολιασμού είναι μικρότερα από 35%, επιτρέποντας στην εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή Δέλτα να δρά ανεξέλεγκτα.

Η «Ημέρα Ελευθερίας» ευθύνεται για την κατάσταση
Όπως υποστηρίζουν πολλοί γιατροί, η «ημέρα ελευθερίας» τον Ιούλιο, οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια σε μια υπερ-μετάδοση, την ώρα που σε μεγάλο μέρος της ΕΕ διατήρησαν τα μέτρα, παρατείνοντας τη χρήση υποχρεωτικής μάσκας και περιορίζοντας τις συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουλίου 2021,την ώρα που ο μέσος όρος των επτά ημερών για νέα ημερήσια κρούσματα ήταν πάνω από 45.000 την ημέρα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήρε τους περισσότερους περιορισμούς. Οι μάσκες αφαιρέθηκαν, τα νυχτερινά κέντρα άνοιξαν ξανά, ανεστάλη η τηλεργασία και οι μαθητές βρέθηκαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες.

Τρεις μήνες αργότερα, τα πράγματα επιδεινώνονται, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, «Όλα ήταν απολύτως προβλέψιμα». Πάντως, το καλοκαίρι, τα κρούσματα αυξήθηκαν και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, αλλά ενώ σταδιακά παρουσίασαν μείωση, στη Βρετανία ο αριθμός παρέμεινε σχετικά σταθερός.

Φαίνεται πως σε αυτό, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο εμβολιασμός εφήβων, καθώς τον Ιούνιο, η Γαλλία άρχισε να εμβολιάζει άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, με την Ισπανία και την Πορτογαλία να ακολουθούν το παράδειγμά τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι σε δύο- τρεις εβδομάδες, η Ισπανία είχε εμβολιάσει περίπου το 70% των εφήβων, γεγονός που μείωσε δραματικά την έξαρση του πέμπτου κύματος, ακριβώς επειδή επηρέαζε κυρίως τους νεότερους ανθρώπους, ενώ η Βρετανία βρέθηκε πίσω στην κούρσα, ξεκινώντας τους εμβολιασμούς εφήβων από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

kourdistoportocali.com 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ