Ρέγκλινγκ: Σημαντική Πρόοδος Επί Σαμαρά – Πισωγύρισμα 100 Δισ. Με Τσίπρα

0
5

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Κλάους Ρέγκλινγκ είναι  ο επικεφαλής του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που είναι ο μεγαλύτερος και φθηνότερος πιστωτής της Ελλάδας και που αναμένεται να γίνει το ευρωπαϊκό ΔΝΤ κάτι που και η ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε ώστε να απαλλαγεί από το ίδιο το Ταμείο.

Πρόκειται για τον επικεφαλής ενός μηχανισμού που δε συνδέθηκε με τα «λάθη» της Τρόικας και ο οποίος επικρίνει τα λάθη και τους χειρισμούς του ΔΝΤ. Αλλά δε σταματά εκεί.

Σημαντική πρόοδος επί Σαμαρά – Πισωγύρισμα 100 δισ. με Τσίπρα
Σε πρόσφατη συνέντευξη του έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας ότι η Ελλάδα το 2014 με τη διακυβέρνηση Αντ. Σαμαρά είχε βγει στις αγορές «πριν από την ατυχή αναστροφή των μεταρρυθμίσεων στην αρχή του 2015 η οποία καθυστέρησε την ανάκαμψη της χώρας για αρκετά χρόνια και κόστισε πολλά λεφτά» τονίζοντας ότι «η ρήξη του 2015 έφερε πισωγύρισμα, παρότι ως τότε και το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έβλεπαν σημαντική πρόοδο».

Στα 100 δισ. το κόστος της πολιτικής Τσίπρας για την Ελλάδα
Πόσα χρήματα, περί τα 100 δισ. ευρώ μόνο στο α’ εξάμηνο του έτους. «Γνωρίζω ότι η ελληνική Κεντρική Τράπεζα έχει δημοσιοποιήσει αυτό το νούμερο, των 83 δισ. ή κάτι παραπάνω, ξέρω ότι κάποιοι θεωρούν ότι το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο, όταν μετράνε το χαμένο μέγεθος εξαιτίας των εξελίξεων του πρώτου μισού του 2015. Μπορεί λοιπόν να είναι λίγο λιγότερο, μπορεί να είναι λίγο περισσότερο. Θεωρώ ότι τα 100 δισ. είναι ένας στρογγυλός αριθμός ο οποίος είναι πιθανότατα σωστός» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρω ποιο ήταν το αφήγημα εδώ»
Ερωτηθείς γιατί ενώ η ελληνική κυβέρνηση περίμενε κάτι περισσότερο από το πρόσφατο Eurogroup αυτό τελικά δεν συνέβη ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε:  «Δεν ξέρω ακριβώς ποιο ήταν το αφήγημα εδώ. Ίσως οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές. Κατά την δική μου οπτική το  της 15ης Ιουνίου ακολούθησε τον γενναιόδωρο δρόμο της δήλωσης του Eurogroup του Μαίου του 2016 όπου αποσαφηνίστηκαν με αρκετά καλά διατυπωμένο τρόπο τα πιθανά μέτρα για το χρέος».

ΠΗΓΗ:analitis.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ