Ριάμπκοφ: Η αποχώρηση Μπόλτον δεν θα αλλάξει τη θέση της Ρωσίας για τις ΗΠΑ

0
6

Χθες, έγινε γνωστό ότι ο Τζον Μπόλτον αποχωρεί από τη θέση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, εν μέσω πληροφοριών για διαφωνίες με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν έχουν αλλάξει, μετά την αποχώρηση του Τζον Μπόλτον από σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, επεσήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές στην αμερικανική κυβέρνηση συνήθως δεν τείνουν να ομαλοποιούν τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε αυτό το γεγονός, γιατί είναι καθαρά εσωτερικό ζήτημα των ΗΠΑ. Έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι διάφορες αλλαγές στην κυβέρνηση δεν οδηγούν σε καμία βελτίωση των σχέσεων, παρά τις δηλώσεις από υψηλόβαθμους εκπροσώπους της ίδιας κυβέρνησης», τόνισε ο ίδιος.

Άλλωστε, όπως είπε, η Μόσχα θα αξιολογήσει την κατάσταση, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ενέργειες και όχι τις δηλώσεις.

«Δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες από τις αλλαγές, εάν κάποιος απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του ή διορίζεται κάπου. Η θέση μας είναι η ίδια, κρίνουμε με βάση τις πράξεις», υπογράμμισε.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζον Μπόλτον μέσω του Twitter, σημειώνοντας ότι τού ζήτησε να παραιτηθεί σημειώνοντας πως διαφωνεί σε αρκετά μαζί του, όπως και άλλα στελέχη του Λευκού Οίκου.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ