Ρουχανί στον Τραμπ: Ποτέ μην απειλείς το έθνος του Ιράν

0
4

Την Κυριακή ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν η Τεχεράνη επιτεθεί σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία ως αντίποινα για τη δολοφονία του Σολεϊμανί, η Ουάσινγκτον θα χτυπήσει 52 στόχους στο Ιράν «πολύ γρήγορα και πολύ σκληρά».

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, επέλεξε να απαντήσει μέσω Twitter στην απειλή του Προέδρου Τραμπ για επίθεση σε 52 στόχους στο Ιράν.

​«Σε εκείνους που αναφέρονται στον αριθμό 52, θα πρέπει ακόμα να θυμούνται και τον αριθμό 290» έγραψε ο κ. Ρουχανί και πρόσθεσε «ποτέ μην απειλείς το έθνος του Ιράν».

Ο αριθμός «290» αναφέρεται στον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν όταν η Iran Air Flight 655 καταρρίφθηκε στις 3 Ιουλίου 1988 με πύραυλο από το USS Vincennes, του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, το πλήρωμα του USS Vincennes είχε εντοπίσει εσφαλμένα το αεροσκάφος ως F-14 Tomcat, ένα αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος που ήταν μέλος της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας από τη δεκαετία του 1970.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στο διεθνή αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τον στρατηγό του Ιράν Κασέμ Σολεϊμανί.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ