Ρωσική Άνω Βουλή: Όλο και πιο κοντά στην αποχώρηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης η Ρωσία

0
4
sputniknews.gr

Η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής τονίζει ότι «οι σκέψεις αποχώρησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης φτάνουν το σημείο βρασμού τους», εξηγώντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο.

Τη θέση ότι η επιθυμία αποχώρησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης αυξάνεται στη Ρωσία, εξέφρασε η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.

«Οι σκέψεις αποχώρησης από το Συμβούλιο της Ευρώπης φτάνουν το σημείο βρασμού τους, το λέω αυτό ειλικρινά. Αν το Συμβούλιο της Ευρώπης το αποδέχεται, αν δεν εκτιμά τη συμμετοχή της Ρωσίας, τότε ας είναι. Το να καθυστερούμε την παύση δεν έχει νόημα. Το διαπραγματευόμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια και όλα βρίσκονται σε αδιέξοδο», τόνισε η Ματβιένκο κατά τη διάρκεια συζήτησης με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), Λίλιαν Μαουρί Πασκιέρ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν ψυχρανθεί μετά την απόφαση του PACE να στερήσει το δικαίωμα ψήφου από την αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον απόηχο της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία του 2014, η οποία δεν έχει αναγνωριστεί από τη Δύση.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών ζητημάτων της ρωσικής Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλάτσκι τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιστρέψει στο PACE και να στείλει αίτημα με τον κατάλογο της αντιπροσωπείας της τον Ιανουάριο του 2019, εάν ο οργανισμός αλλάξει τους κανονισμούς για την απόσυρση κυρώσεων στις εθνικές αντιπροσωπείες.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ