Σαλβίνι: Ασέβεια προς τους Ιταλούς η εκλογή του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

0
14

Άστραψε και βρόντηξε ο ηγέτης της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι με την εκλογή του Ιταλού αριστεριστή στη θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Σασσόλι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, εξελέγη την περασμένη Τετάρτη με 345 ψήφους, δηλώνοντας ότι «θα βάλει τέλος στα σφάλματα του εθνικισμού», αναφέρει η ιταλική IL GIORNALE.

Ο συγκυβερνήτης και Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, απαντώντας, δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει ασέβεια προς «την ψήφο των Ιταλών».

Η αλήθεια είναι ότι το «Δημοκρατικό Κόμμα» βγήκε δεύτερο και με διαφορά κατά τις Ευρωεκλογές, περίπου 12% πίσω από τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, που έλαβε 32,27% των ψήφων και πέτυχε την πρώτη νίκη του κόμματος σε εθνικό επίπεδο.

«Συνεχίζουν να μοιράζουν θέσεις μεταξύ τους», παρατήρησε ο Σαλβίνι, «ανάμεσα σε Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές», εννοώντας τις θέσεις του Προέδρου της Κομισιόν και αυτή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ), οι οποίες δόθηκαν στη Γερμανίδα Ούρσουλα Βαν ντερ Λάιεν και στη Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ αντίστοιχα.

Ο Σαλβίνι πρότεινε επίσης στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε να δημιουργηθεί ένα νέο χαρτοφυλάκιο, αυτό του Υπουργού Ευρωπαϊκής Πολιτικής, λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι επείγον πλέον να έχουμε έναν άνθρωπο στην ιταλική κυβέρνηση, ο οποίος θα υπερσπίζεται επτά ημέρες την εβδομάδα τα εθνικά συμφέροντα στις Βρυξέλλες.»

Προσέθεσε ότι, εντέλει, ενδιαφέρεται περισσότερο να αλλάξει τις πολιτικές της Ε.Ε. από τα ονόματα που καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στο μπλοκ, λέγοντας ότι θα φρόντιζε «να αλλάξει τους κανόνες, ξεκινώντας από την μετανάστευση, τη μείωση των φόρων και την οικονομική ανάπτυξη. Και σ’ αυτή τη μάχη η Ιταλία τελικά θα είναι ο πρωταγωνιστής.»

Η ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» του Σαλβίνι, μια συμμαχία συντηρητικών και λαϊκοδεξιών, δεν έλαβε καμία από τις θέσεις Αντιπροέδρων στο Ευρωκοινοβούλιο κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης.

Το κόμμα FIDESZ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, κατάφερε να εκλέξει έναν αντιπρόεδρο, παρ’ ότι εξακολουθεί να είναι εκτός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Όρμπαν, ναι μεν είχε παραδεχθεί ότι θα συμμαχήσει ο ίδιος και το FIDESZ με τον Σαλβίνι σε ζητήματα που συμφωνούν, αλλά απέρριψε επισήμως να ενταχθεί στην Ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία, λίγο μετά τις Ευρωεκλογές.

 

righter.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ