Σαρηγιάννης: Ανησυχούμε για την Αττική – Αν κάτι πάει στραβά στη μεγάλη δεξαμενή πληθυσμού της χώρας, τότε υπάρχει πρόβλημα (Video)

0
8

Την ανησυχία του για την Αττική καθώς τις τελευταίες μέρες δεν μειώνονται τα κρούσματα εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Αντίθετα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Θεσσαλονίκη αφού όπως είπε βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά αποκλιμάκωσης.

Τέλος, ο καθηγητής τάχθηκε κτά του ανοίγματος της αγοράς, καθώς όπως ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού δεν επιτρέπει να μιλάμε για ασφαλές άνοιγμα και σημείωσε πως ο εμβολιασμός μπορεί να στοχεύσει σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο.

«Στην πόλη (σ.σ.: Θεσσαλονίκη) υπάρχει μείωση. Ο ρυθμός αποκλιμάκωσης είναι χαμηλός, ωστόσο, θα πρέπει να δούμε πώς θα πάει η αποσυμπίεση του ΕΣΥ κυρίως στις ΜΕΘ, καθώς και οι θάνατοι από τον κορονοϊό. Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος δείχνει τάση αποκλιμάκωσης» είπε αρχικά στο Open TV ο Δ. Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως: «Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως ανοίγουμε. Το ασφαλές θα ήταν να μην ανοίξουμε την αγορά. Πρέπει να “αγοράσουμε” χρόνο και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τους πολίτες».

Όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο καθηγητής είπε ότι θα πρέπει να είναι «στοχευμένος ανάλογα με το ιικό φορτίο κάποιας περιοχής».

Πλέον, το βάρος των επιστημόνων πέφτει στην Αττική, καθώς «ο βασικός λόγος ανησυχίας είναι η Αττική. Εδώ και 4 με 5 μέρες είμαστε σε σταθερότητα στην Αττική και η πανδημία παρουσιάζει απειροελάχιστη τάση μείωσης, που σημαίνει ότι ή υπήρξαν φαινόμενα διασποράς πριν από 15 μέρες που δεν τα είχαμε λάβει υπόψιν ή υπάρχει κάτι άλλο. Ίσως μια χαλάρωση των μέτρων από τους πολίτες, που οδηγεί σε πιο αργή αποκλιμάκωση. Αν κάτι πάει στραβά στη μεγάλη δεξαμενή πληθυσμού της χώρας, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Ο Δ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει ανησυχία, καθώς και στην Αττική το σύστημα Υγείας είναι πιεσμένο κι έτσι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην βιώσουμε και στο Λεκανοπέδιο όσα βίωσε το προηγούμενο διάστημα και βιώνει ακόμη η Βόρεια Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι δεν θα γίνει κάτι αντίστοιχο.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ξάνθη, που μένει σταθερά ψηλά σε κρούσματα, καθώς η Λάρισα, η Ημαθία, η Πέλλα, η Αιτωλοακαρνανία, που δείχνουν μία τάση σταθεροποίησης κι όχι πτώσης.

topontiki.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ