Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πρωτεύουσα της Αυστραλίας λόγω των πυρκαγιών

0
8

Η Καμπέρα απειλείται από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έτσι, την Παρασκευή (31/01), κηρύχθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και έκτακτης ανάγκης.

Ο επικεφαλής υπουργός της Επικράτειας της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT), Άντριου Μπαρ, κήρυξε την Καμπέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την Παρασκευή (31/01), σύμφωνα με το news.com.au, λόγω των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται.

Ο Μπαρ φέρεται να είπε, όπως αναφέρει το εν λόγω μέσο ενημέρωσης:

«Ο συνδυασμός της ακραίας ζέστης, του ανέμου και ενός ξηρού τοπίου θα θέσει σε κίνδυνο τα προάστια του νότου της Καμπέρα […] Η πυρκαγιά αυτή μπορεί να γίνει πολύ απρόβλεπτη. Μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη. Έτσι, με βάση τις καλύτερες συμβουλές που έχω στη διάθεσή μου, μόλις αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση επιφυλακής για την επικράτεια της πρωτεύουσας της Αυστραλίας. Αυτή ισχύει άμεσα και θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει κίνδυνος για την Καμπέρα».

​Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, έχει επικριθεί για τον τρόπο αντιμετώπισης τόσο των πυρκαγιών όσο και του απολογισμού τους, καθώς αυτές μαίνονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχουν κάψει περισσότερες από 2.000 οικίες και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα. Ακόμα, 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ