Σοκαριστική μαρτυρία: «Σε παρακαλώ, κόψε μου το ρεύμα σε μία ώρα, κάνει μάθημα το παιδί μου»

0
196

Πατέρας παρακαλεί ιδιωτικό υπάλληλο εταιρείας ηλεκτρισμού να κόψει λίγο αργότερα το ρεύμα στο σπίτι του.

Σοκάρει η αποκάλυψη ιδιωτικού υπαλλήλου που έχει ως αντικείμενο εργασίας αποκοπές κι επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το inkomotini.news, ο Ευθύμης Παιδαράκης αναδεικνύει, διά μέσου ανάρτησής του στο διαδίκτυο, ένα κοινωνικό ζήτημα που -αν μη τι άλλο- ντροπιάζει τον κατά τ’ άλλα ανεπτυγμένο πολιτισμό μας εν έτει 2021.

Αυτό που αναφέρεται είναι πως, εν μέσω πανδημίας, lockdown και οικονομικής κρίσης, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν ν’ αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του κ. Παιδαράκη:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: ‘’Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…’’. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

Εν τέλει, αναφέρεται πως συνάνθρωποί μας ευαισθητοποιήθηκαν και συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό για ν’  αποφευχθεί -προς ώρας- η αποκοπή του ρεύματος.

 

ieidiseis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ