Στα χέρια της κυβέρνησης το Μνημόνιο-συμφωνία του ΔΝΤ

0
1

Το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση και δρομολογεί την υπογραφή του ώστε να μπει εγκαίρως η σχετική έκθεση προς έγκριση στο ΔΣ του Ταμείου, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
“Μας έχει σταλεί το σχέδιο μνημονίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη μορφή letter of intent. Αναμένεται να το υπογράψουμε και να το επιστρέψουμε πάλι με τη μορφή επιστολής προθέσεων στο Ταμείο προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απόφαση που πρέπει αυτό να λάβει έως τις 27 Ιουλίου για μία συμφωνία επί της αρχής για το τρίτο πρόγραμμα”.
Πηγή του οικονομικού επιτελείου εξήγησε ότι θα πρόκειται για μία συμφωνία επί της αρχής χωρίς το δικαίωμα εκταμίευσης των δόσεων του δανείου έως 2 δισ. ευρώ.
“Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκταμίευση του δανείου δεδομένων των υψηλών επιτοκίων του Ταμείου”, ανέφερε σχετικά.
Η ίδια πηγή είπε πως η εκταμίευση της δόσης από τον ESM υπολογίζεται να γίνει μετά το Eurogroup την 10η Ιουλίου. Ανέφερε δε ότι δεν υπάρχει ζήτημα στην εκταμίευση της δόσης και πως η ολοκλήρωση των διαδικασιών εξελίσσεται ομαλά.
Για τις επόμενες αξιολογήσεις ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από εδώ και στο εξής να παραμένει σε τροχιά εφαρμογής υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.

 ΠΗΓΗ:cnn.gr /Θανάσης Κουκάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ