Στην ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

0
3

Το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, μετά το «πράσινο φως» που δόθηκε κατά πλειοψηφία την Πέμπτη από την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διαδικασία η οποία ακολουθεί την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Πέμπτη, το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» πήρε το «πράσινο φως» από την επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, σε μια συνεδρίαση που δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Το σχέδιο νόμου πήρε τη θετική εισήγηση από την πλειοψηφία της επιτροπής, παρά το θέμα αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο Πάνος Καμμένος, ζητώντας η επικύρωση να γίνει από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό.

Τεταμένο είναι το κλίμα και στην Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά και το «τελεσίγραφο» που δόθηκε την Πέμπτη στον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα διαφορετικά θα διαγραφεί. Οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την αρνητική γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής για την κομματική ομοιογένεια της Κ.Ο. όταν μένει με πέντε βουλευτές.

Με μήνυμά του στο Twitter, το πρωί της Παρασκευής, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι πρώτα θα μιλήσει στη Βουλή και στη συνέχεια θα καταθέσει τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου διότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟσυνιστά νομοθετική υποχρέωση όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να δρομολογηθεί η οριστική ένταξη της γειτονικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ