Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

0
24
Ο Γιάννος Παπαντωνίου με χειροπέδες /Φωτογραφία: Intime News

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Μετά τον πρώην υπουργό  Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, στις φυλακές Κορυδαλλού θα βρεθούν μετά την προφυλάκισή τους ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του στις Αρχές για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται να διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών.

Με χειροπέδες από τους ανακριτές στη ΓΑΔΑ 

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το ζεύγος Παπαντωνίου κατέβηκε από τον 2ο όροφο των ανακριτικών γραφείων φορώντας χειροπέδες και μπήκε σε κλούβα της Αστυνομίας. Και οι δύο οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και διανυκτέρευσαν στο Τμήμα Μεταγωγών, ενώ σήμερα το πρωί ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα χθες το βράδυ, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός και η σύζυγός του είχαν ακούσει τους ανακριτές Διαφθοράς και την εισαγγελέα να τους ανακοινώνουν την απόφασή τους να τους προφυλακίσουν. Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο εκσυγχρονισμός των 6 φρεγατών και τα 2,8 εκατ. 

Η μαραθώνια απολογία του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, που διήρκεσε συνολικά 16 ώρες, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτές και εισαγγελέα πως δεν έλαβε, όπως ισχυρίστηκε, «δώρο» για να προχωρήσει η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND  B.V. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για σύμβαση που εκτιμάται ότι ζημίωσε το Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Για τις Αρχές, υπήρξαν ενδείξεις ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα συνδέονται με την υπογραφή της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Εισροές χρημάτων από λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας 

Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών από λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπός της, Χαράλαμπος Μπεκατώρος. Από εκεί τμηματικά μεταφέρονταν στην Κύπρο, από όπου γίνονταν τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά, κατά τους ανακριτές, εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου. Ο μηχανικός, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 iefimerida.gr 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ