Στον δικό του αυταρχικό κόσμο ο Χρυσοχοΐδης

0
6
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέσω της… ασφαλούς τηλεοπτικής συχνότητας του ΣΚΑΪ επέλεξε να κάνει την εμφάνισή του ο εξαφανισμένος όλη τη μέρα υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα για τα αστυνομικά αίσχη κατά διαδηλωτών και πολιτών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δεν είχε κάνει καμία τοποθέτηση όλη την ημέρα, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι σήμερα ήταν μια «ειρηνική μέρα, μια μέρα δημοκρατική», ενώ έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει, μετά από… πιέσεις της δημοσιογράφου, ότι θα κοπούν πρόστιμα λόγω κορονοϊού σε όσους προσήχθησαν ή συνελήφθησαν σήμερα.

Πλάθοντας τη δική του πραγματικότητα, ο υπουργός έφτασε σχεδόν στο σημείο της αυτοαναίρεσης, καθώς υποστήριξε ότι «δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις», εκφράζοντας και παράπονα για τη μονομερή αντιμετώπιση που έχει η αστυνομία.

Προανήγγειλε, ακόμη, απαγόρευση των όποιων εκδηλώσεων στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν  υπήρξε φιάσκο το πρωί στην παρέμβαση του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία και πως ο ίδιος ήταν… ενήμερος.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη που διοργανώθηκαν αυτές οι εκδηλώσεις, με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Όταν τελείωσαν αυτές οι εκδηλώσεις, οι άνθρωποι σηκώθηκαν κι έφυγαν, δεν υπήρχε λόγος να βάλουμε κανένα πρόστιμο. Στη δημοκρατία οφείλουμε τη συνεννόηση, τη συναίνεση, γιατί ήταν γιορτή της δημοκρατίας» για να προσθέσει ότι οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ «ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν, η πόλη λειτουργούσε κανονικά».

Τέλος, αφού ενημέρωσε ότι τιμά το ΚΚΕ από μικρό παιδί εξέφρασε απογοήτευση «ενώ έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συνέβαινε ποτέ».

Φυσικά, αναφορικά με το όργιο καταστολής ο υπουργός, παρότι δεν ρωτήθηκε ιδιαίτερα επίμονα, δήλωσε από μόνος του ότι θα… διερευνηθούν.

efsyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ