Στο διάστημα ο δορυφόρος, στο 1950 το Δημόσιο

0
7

Σήμερα το βράδυ στις 23.01 θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του δορυφόρος Hellas Sat 4, ο οποίος, όπως διαβάζω είναι ένας από πιο σύγχρονους στον κόσμο.

«Η εκτόξευση αποτελεί μια εξέλιξη-σταθμό ώστε η Hellas Sat να παρέχει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες στην αγορά σήμερα και για τα επόμενα χρόνια και φέρνει τις υπηρεσίες της Hellas Sat σε μια νέα εποχή».

Πραγματικά εντυπωσιακό και πάντα τέτοια.

Ποια είναι όμως η ελληνική προστιθέμενη αξία στην όλη διαδικασία: μηδέν. Η Ελλάδα απλά αγοράζει: αγοράζει τον δορυφόρο, τον οποίο φυσικά κατασκευάζουν εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία γι αυτό, και αγοράζει την υπηρεσία για την εκτόξευση και την είσοδο του δορυφόρου στην κατάλληλη τροχιά.

Και γιατί μπορούμε να είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στις 23.01 ακριβώς; Διότι η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή.

Χιλιόμετρα μακρυά από την βάση εκτόξευσης του πυραύλου, η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει, ακάθεκτη, να δουλεύει με τον τρόπο που δούλευε το 1950, αλλά σε πολύ χειρότερη έκδοση.

Ατελείωτη χαρτούρα, παρωχημένες διοικητικές δομές, αστοιχείωτοι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν σηκώνουν το χέρι τους να κάνουν το παραμικρό, εκατοντάδες φάκελοι να στοιβάζονται σε γραφεία υπουργών έως ότου κάποια στιγμή κάποιος δεήσει να βάλεις τις υπογραφές, χαοτικές αρμοδιότητες, αδύνατο για τον οποιοδήποτε να βρει το δίκιο του.

 

economistas.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ