Στο Ιντλίμπ ξεκίνησαν να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά»

0
4
sputniknews.gr

Έχουν ξεκινήσει να βιντεοσκοπούν στημένες επιθέσεις με «χημικά» στη Συρία, αναφέρουν κάτοικοι στο Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Όπως αναφέρει το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, η βιντεοσκόπηση μιας ψεύτικης επίθεσης με «χημικά όπλα» έχει ήδη ξεκινήσει στην περιοχή Τζισρ αλ Σουγκούρ.

Στην περιοχή βρίσκονται από το πρωί τηλεοπτικά συνεργεία από κανάλια της Μέσης Ανατολής, καθώς και το παράρτημα ενός εκ των κορυφαίων τηλεοπτικών καναλιών των ΗΠΑ.

«Η… πλοκή περιέχει σκηνές που δείχνουν τα Λευκά Κράνη να “βοηθούν” τους κατοίκους του Τζισρ αλ Σουγκούρ, αφότου ο συριακός στρατός φέρεται να χρησιμοποίησε τις αποκαλούμενες “βόμβες — βαρέλια”», τονίζει το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης.

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι έχουν μεταφερθεί στην περιοχή ουσίες με βάση το χλώριο, προκειμένου η «επίθεση» να είναι πιο πειστική.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από κατοίκους της επαρχίας Ιντλίμπ, μαχητές καταγράφουν τώρα την προβοκάτσια στην πόλη Τζισρ αλ Σουγκούρ, όπου “χημικά όπλα” απεικονίζονται να χρησιμοποιούνται από τον συριακό στρατό εναντίον πολιτών. Τα τηλεοπτικά συνεργεία αρκετών καναλιών της Μέσης Ανατολής έφτασαν το πρωί στην Τζισρ αλ Σουγκούρ, καθώς και τοπικό παράρτημα ενός από τα βασικά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα», ανέφερε το Κέντρο Συμφιλίωσης.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Σύρος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Αμάρ Τζαμάλ, επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι ομάδα 30 μελών της οργάνωσης Λευκά Κράνη έφτασε στο Ιντλίμπ για να οργανώσει την προβοκάτσια. Όπως δήλωσε, τα μέλη της οργάνωσης έφτασαν το πρωί της Τρίτης με δεξαμενές με άγνωστο αέριο.

Οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται μετά από αναφορά της κυριακάτικης Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενδέχεται να εξετάζει την ιδέα να χτυπήσουν ρωσικές ή ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις που βοηθούν τη συριακή κυβέρνηση εάν ξεκινήσουν μια επίθεση στο Ιντλίμπ. Το δημοσίευμα προσέθετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν εάν θα χτυπήσουν ρωσικές εγκαταστάσεις αεροπορικής άμυνας.

Εν τω μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να απομακρύνει τους υπόλοιπους τρομοκράτες από το Ιντλίμπ και έχει αρχίσει να κάνει βήματα προς στρατιωτικές επιχειρήσεις πλήρους κλίμακας στην περιοχή.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ