Συνέλαβαν συνεργάτες του Γκουάιδο που κατείχαν όπλα και χειροβομβίδα

0
7

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας προχώρησαν στη σύλληψη δύο συνεργατών του Χουάν Γκουάιδο, από τους οποίος ο ένας κουβαλούσε τουφέκια και χειροβομβίδα.

Στη σύλληψη δύο συνεργατών του Χουάν Γκουάιδο, επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, προχώρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Στην κατοχή του ενός, μάλιστα, βρέθηκαν τουφέκια και μια χειροβομβίδα.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση.

Οι αρχές της Βενεζουέλας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες που διαδόθηκαν από την αντιπολίτευση σχετικά με τη φερόμενη κράτηση των συνεργατών του Γκουάιδο.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή από την αστυνομία του Καράκας, που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας είχαν θέσει υπό κράτηση δύο συνεργάτες του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, δύο από τους στενότερους συνεργάτες του επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, οι Ρομπέρτο Μαρέρο και Σέρτζιο Βεργκάρα, συνελήφθησαν στα σπίτια τους. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Ελ Καφετάλ του δήμου Μπαρούτα. Δύο τουφέκια και μια χειροβομβίδα βρέθηκαν στο σπίτι του Μαρέρο», ανέφερε η πηγή.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Βεργκάρα έχει αφεθεί ελεύθερος και ο Μαρέρο παρέμεινε υπό κράτηση, ενώ ο λόγος της σύλληψής τους παραμένει άγνωστος.

Αν και οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το Καράκας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ιστοτόπους που συνδέονται με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε πολιτική κρίση από τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρο της χώρας, ενώ οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι περισσότερες λατινοαμερικανικές χώρες αναγνώρισαν την εξουσία του.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό, η Τουρκία και άλλες χώρες συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου του 2018.

 

aznews.site

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ