Συνελήφθη ψευδόμενος ο Πέτσας για τη μείωση μισθών

0
11
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε με αλαζονικό τρόπο την κριτική, όμως, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση δείχνουν μείωση μισθών κατά 20%, ενώ δεν εξασφαλίζουν όλες τις θέσεις εργασίας.

Κληθείς να τοποθετηθεί κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιπόλαια, ανεύθυνη και ψεύτικη» κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα μέτρα για τα εργασιακά.

Ο Στέλιος Πέτσας, επίσης, επανέλαβε την έμμεση απειλή της κυβέρνησης ότι η εναλλακτική στις μειώσεις μισθών, τις αναστολές συμβάσεων και την εκ περιτροπής εργασία είναι οι απολύσεις και τα λουκέτα.

Η τοποθέτηση Πέτσα έχει ως εξής:

Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας -από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, μέχρι την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων- με το ειδικό Πρόγραμμα «Συν-Εργασία». 

Ένα Πρόγραμμα που θα εκτείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και εάν και εφόσον χρειαστεί θα μπορεί να επεκταθεί. Τι εξασφαλίζουμε έτσι; Εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή το μισθό των εργαζομένων. Η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η Αντιπολίτευση, είναι επιπόλαια. Ανεύθυνη. Και ψεύτικη. Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά, μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια.

Αυτά αντιμετωπίζουμε με το Σχέδιό μας. Τα πραγματικά προβλήματα. Όχι τα «φανταστικά». Αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Όχι αυτά που κατασκευάζει η Αντιπολίτευση.

Και ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά. Και όσο η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας επανέρχεται στη νέα κανονικότητα θα γίνεται αντιληπτό από όλους.

Η πραγματικότητα τον διαψεύδει

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε άμεσα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, εξηγώντας ότι από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις προκύπτει μείωση μισθού της τάξης του 20%

«Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει» σημειώνει ο Α. Χαρίτσης και καταλήγει λέγοντας «μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών».

Ψεύδονται για τις θέσεις εργασίας

Πυρά εκτόξευσε και η  πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, παρουσιάζοντας σημεία από τις χθεσινές παρουσιάσεις που διαψεύδουν τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ