Σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αφίξεις στα νησιά

0
5

Σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, στον απόηχο των τελευταίων στοιχεία για τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Συνεδριάζει, εκ νέου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) για τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές, μετά από προηγούμενη σύσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη του Αυγούστου, οπότε και αποφασίστηκαν μια σειρά από μέτρα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το skai.gr, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Η ένταση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών καταδεικνύεται και από τα στοιχεία της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα οποία ξεπερνούν τις 12.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο που διαθέτει υποδομές για 3.000 άτομα.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα έως και σήμερα έφτασαν στο Βόρειο Αιγαίο 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 1.383 πέρασαν στη Λέσβο. Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μετακίνησης 1.500 αιτούντων άσυλο που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες, οι οποίοι διέμεναν κυρίως στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, μετά τα μέτρα που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση στο προηγούμενο ΚΥΣΕΑ.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες ότι προετοιμάζεται η μεταφορά επιπλέον 1.000 ατόμων από τα νησιά στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο εφαρμογής και των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ