Ταλιμπάν: «Υπό τον έλεγχο μας η κοιλάδα του Παντσίρ – Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν τελείωσε» (upd) «Η κυβέρνηση θα ανακοινωθεί εντός ημερών»

0
3

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα πως πήραν τον «πλήρη» έλεγχο της κοιλάδας του Παντσίρ, όπου είχε οργανωθεί αντίσταση εναντίον τους αφού κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στα μέσα του Αυγούστου.

«Με τη νίκη αυτή η χώρα μας βγαίνει τελείως πλέον από τον μαρασμό του πολέμου», ανέφερε ο βασικός εκπρόσωπος του ισλαμιστικού κινήματος, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ.

Σε συνέντευξη Τύπου του σημείωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση της χώρας.

«Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν τελείωσε, τώρα θα εργαστούμε μαζί για την ανακατασκευή της χώρας» σημείωσε.

Νωρίτερα σήμερα οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν πως πήραν τον «πλήρη έλεγχο» της κοιλάδας Παντσίρ, και ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως δεν κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε κατά τις διαμάχες.

Φωτογραφίες οι οποίες μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μαχητές των Ταλιμπάν να στέκονται μπροστά στην πύλη του κτιριακού συγκροτήματος του κυβερνήτη του Παντσίρ.

«Το τελευταίο οχυρό των εχθρών μισθοφόρων, έχει καταληφθεί πλήρως… Οι τελευταίες προσπάθειες για την εξασφάλιση της πλήρους ασφάλειας στη χώρα έφεραν αποτελέσματα και η επαρχία Παντσίρ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του Ισλαμικού Εμιράτου» σημείωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι δυνάμεις αντίστασης του Παντσίρ διέψευσαν τους Ταλιμπάν, αναφέροντας πως οι μάχες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Η δήλωση των Ταλιμπάν για την κατάληψη του Παντσίρ δεν είναι αληθής. Οι δυνάμεις αντίστασης είναι παρούσες σε όλα τα στρατηγικά σημεία κατά μήκος της κοιλάδας και συνεχίζουν τη μάχη. Σας διαβεβαιώνουμε πως οι Αφγανοί που πολεμούν κατά των Ταλιμπάν και τους συμμάχους τους, θα συνεχίσουν έως ότου επικρατήσουν η δικαιοσύνη και η ελευθερία» σημείωσαν, ειδικότερα.

pronews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ