Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ: Τι συζήτησαν

0
5

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το πρωί της Παρασκευής.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Επί τάπητος τέθηκαν οι εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μέρκελ συζήτησαν επίσης για θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο για προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία.

Spiegel: Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών

Την Πέμπτη, σε δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό Spiegel έκανε λόγο για μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις ή βίαιες απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών (push-back) από τον Έβρο προς την Τουρκία.

Πρόκειται για πρακτική η οποία απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ευρωπαϊκού δικαίου σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης με στοιχεία της Άγκυρας, συνεντεύξεις με φερόμενα θύματα, φωτογραφίες αλλά και εσωτερική αλληλογραφία.

Κατά τις τουρκικές αρχές, το τελευταίο έτος σχεδόν 60.000 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν παράνομα από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα αρνείται αρνείται κατηγορηματικά ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις.

Στο λιμάνι του Πειραιά πρόσφυγες και μετανάστες από νησιά

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής το «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 36 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο και ακόμη επτά από την Χίο.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία. Ακολούθως, θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντός της ημέρας θα καταπλεύσει στον Πειραιά και το «Βlue Star 2», στο οποίο έχουν επιβιβαστεί 18 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και 51 από τη Λέρο.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν ξενοδόχοι από τα Βρασνά του δήμου Βόλβης, τονίζοντας στο Sputnik ότι η έλευση προσφύγων και μεταναστών καταστρέφει τον τόπο τους.
sputniknews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ