Την πλάτη τους γύρισαν οι Βρετανοί Ευρωβουλευτές κατά την ανάκρουση του ΄Υμνου της ΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο

0
3

Ο “Ύμνος της χαράς”αυτό το λιτό μουσικό αριστούργημα του Μπετόβεν έχει επιλεχθεί ως ο επίσημος ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και προτιμότερος θα ήταν ένας “Ύμνος της λύπης” λόγω του πόνου που έχει δώσει η Ευρώπη της Γερμανίας στους περισσότερους υπηκόους της.

Στην εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι  Βρετανοί ευρωβουλευτές, με τρεις εξαιρέσεις, γύρισαν την πλάτη τους κατά την ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου. Ένας βουλευτής των Βρετανών Συντηρητικών, ο Τζέφρι βαν Ορντεν, το πήγε ποιο μακρυά, μένοντας καθισμένος.

Loading video

Η κίνηση των ευρωβουλευτών του Brexit προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στα ΜΜΕ. Πολλοί μίλησαν για «έλλειψη λεπτότητας, τρόπων και αξιοπρέπειας» και για μια «επαίσχυντη εικόνα για την Βρετανία». Άλλοι αναρωτήθηκαν «αν θα γυρίσουν την πλάτη και στις αμοιβές τους».

Προφανώς εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.Αν οι Βρετανοί ευρωβουλευτές ενδιαφέρονταν για τους εξωφρενικά παχυλούς μισθούς που παρέχουμε όλοι οι οι φορολογούμενοι της κατοχικής Ευρώπης στους “ευρωτεμπέληδες της εύφορης κοιλάδες του ευρωκοινοβουλίου”, τότε, δεν θα έδιναν μάχη για την έξοδο της χώρας τους από την ΕΕ, με προφανή απώλεια των μεγάλων εισοδημάτων και προνομίων τους.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

 

 

odosdrachmis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ