Τη Φρανκφούρτη επέλεξε η Citigroup για νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της

0
5
A bank employee counts Euro notes at Kasikornbank in Bangkok October 12, 2010. The Thai government agreed on Tuesday to impose a 15 percent withholding tax on interest and capital gains earned by foreign investors on Thai bonds, the latest bid by an emerging economy to tame its surging currency. From export-dependent Thailand to fast-growing China and Brazil, governments are moving to rein in their currencies as investors, turning their backs on low interest rates in the developed world, pour money into higher-yielding markets. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND - Tags: POLITICS BUSINESS)

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε κάποιους η αλλαγή έδρας πασίγνωστου Ομίλου.

Τη Φρανκφούρτη επέλεξε η Citigroup για νέα έδρα μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, που βρίσκονταν μέχρι στιγμής στο Λονδίνο.

Η τράπεζα προχώρησε έτσι σε μια κίνηση που εξέταζε επί μήνες ενόψει την εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η διοίκηση του ομίλου εξέταζε εδώ και καιρό αρκετές εναλλακτικές λύσεις -ανάμεσα στις οποίες την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και, φυσικά, τη Γερμανία. Καθοριστικό στοιχείο για την τελική της απόφαση φαίνεται πως ήταν η δυνατότητα την οποία διαθέτει η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας, BaFin, να διαχειρίζεται περίπλοκες πράξεις οι οποίες αφορούν τα παράγωγα -μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν πως η BaFin είναι η μοναδική εκτός Λονδίνου που διαθέτει ανάλογη δυνατότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Φρανκφούρτης είναι ήδη η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία η διοίκηση της Citigroup διεξήγε επίσης διαπραγματεύσεις προτού λάβει την οριστική της απόφαση.

Όπως είναι φυσικό η απόφαση έχει φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Μέρκελ, ενώ αντίθετα η Τερέζα Μέι βλέπει πως το τίμημα του Brexit μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε φανταστεί.

πηγη:arouraios.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ