Το Βερολίνο απαγορεύει τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στη Γερμανία

0
4

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο απαγόρευσε τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στο γερμανικό έδαφος.

Τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στη Γερμανία απαγόρευσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το Βερολίνο χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» τη Χεζμπολάχ.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές νωρίς το πρωί στη Γερμανία προκειμένου να θέσει υπό κράτηση υπόπτους για συμμετοχή στην ομάδα.

«Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απαγόρευσε τη σιιτική τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στη Γερμανία» σημείωσε μέσω Twitter εκπρόσωπος του υπουργείου.

​Η Γερμανία είχε προηγουμένως προχωρήσει σε διάκριση μεταξύ του πολιτικού σκέλους της Χεζμπολάχ και των στρατιωτικών της μονάδων.

Τον Δεκέμβριο του 2019, Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν μια μη δεσμευτική πρωτοβουλία καλώντας την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στη Γερμανία. Η πρωτοβουλία απορρίφθηκε πολλές φορές από το κοινοβούλιο.

Η Χεζμπολάχ είναι πολιτικό κόμμα και στρατιωτική οργάνωση του Λιβάνου, η οποία έχει τη στήριξη της σιιτικής μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας.

Η Χεζμπολάχ δημιουργήθηκε ως δύναμη αυτοάμυνας στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κατά τη διάρκεια εισβολής από ισραηλινές δυνάμεις.

Έχει επίσης ενταχθεί στον αγώνα κατά του ISIS και άλλων τζιχαντιστών στη Συρία.

 

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ