Το εμβολιαστικό πρόστιμο, το άρθρο του Lancet και το «παράθυρο» του Όβερτον

0
78

Με αφορμή την χθεσινή συζήτηση και αντιπαράθεση στη Βουλή, γύρω από την επιβολή προστίμου στους άνω των 60 μετά τις 16 Ιανουαρίου , που δεν θα κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό, η κυρίως ανάλυση στον 98.4 του Γ. Σαχίνη, επικεντρώθηκε στο πως αναλύεται ο ισχυρισμός , πάνω στον οποίο στηρίχτηκε η επιβολή προστίμου στους 60 και άνω που δεν θα εμβολιάζονται.

Με βάση μια συγκεκριμένη επιχειρηματολογία για αυτό, παρατέθηκε και μια πρόσφατη δημοσίευση στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet , στον ιστότοπο του , ως άρθρο που εγκρίθηκε για να δημοσιευτεί .Με την υπόμνηση πως προφανώς υπάρχουν πολλές μελέτες που κατά καιρούς η εκπομπή έχει παρουσιάσει αλλά ότι εδώ πρόκειται για επιστολή- άρθρο , δηλαδή για άποψη που όμως δεν απορρίπτεται ως ατεκμηρίωτη, γιατί αλλιώς δεν θα τη δημοσίευε το περιοδικό.

Άλλωστε, όπως αναφέρει η εκπομπή, απόψεις γνωστής ομάδας επιστημόνων από τον τόπο μας, έχει και εκείνη στείλει επιστολή- άρθρο , που δημοσιεύθηκε σαν τέτοια στο Lancet αν και εδώ παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ ως μελέτη !!! Στην ίδια ανάλυση παρατέθηκε στη λογική της διαχείρισης της πανδημίας , το πώς μπορεί το «αδιανόητο» να συζητιέται στη θέση του λογικού, με αναφορά και παραλληλισμό στην εσωτερική «λογική» και τεχνική του περίφημου «παραθύρου του Όβερτον».

Ράδιο 98.4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ