Το ταχύτερο ελαφρύ αεροσκάφος του κόσμου θα παράγεται στην Κίνα

0
13

Η συμφωνία για τη μεταφορά τεχνογνωσίας υπογράφηκε από τσέχικες και κινεζικές εταιρείες φέτος και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο περιλαμβάνει την κατάρτιση Κινέζων εργαζομένων, ανέφερε η εφημερίδα Shanghai.

Το Shark, το ταχύτερο εξαιρετικά ελαφρύ αεροσκάφος του κόσμου από την Τσεχία, το οποίο προγραμματίζεται να μπει στην γραμμή παραγωγής στην Κίνα τον επόμενο χρόνο, αναμένεται να είναι ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα στην 2η Διεθνή Αεροπορική Έκθεση της Κίνας (CIIE) που πραγματοποιείται από την περασμένη Τρίτη έως την Κυριακή στη Σαγκάη.

Η γραμμή παραγωγής στην Κίνα θα ξεκινήσει το 2020, ανέφερε η έκθεση, σύμφωνα με τους Global Times.

Με ταχύτητα 300 χιλιομέτρων την ώρα, το Shark λέγεται ότι είναι το πιο γρήγορο ultra-light αεροσκάφος στον κόσμο και έχει μια εμβέλεια 1.660 χιλιομέτρων, ανέφερε η εφημερίδα Beijing Daily τον Νοέμβριο του 2018, όταν το αεροσκάφος παρουσιάστηκε στο Airshow China 2018 στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Νότιας Κίνας.

Το 2017, η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας εξέδωσε πιστοποιητικό επικύρωσης για το Shark, αίροντας όλα τα μέχρι τότε εμπόδια για την παραγωγή του αεροσκάφους στην Κίνα, ανέφερε το paper.cn.

Το Shark απευθύνεται σε καταναλωτές με… βαθιά τσέπη καθώς διατίθεται σε εκδόσεις με κόστος της τάξης των 160.000 έως 200.000 ευρώ για πώληση σε όλο τον κόσμο, δήλωσε η Beijing Daily.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ