Τραμπ για αποτελέσματα έρευνας Μιούλερ: Game over

0
3

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ δεν βρήκε στοιχεία που να συνδέουν στελέχη της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ με την κυβέρνηση της Ρωσίας, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ δεν εντόπισε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε μέλους της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, συνεργάστηκε με τη ρωσική κυβέρνηση ή τον Οργανισμό Έρευνας Διαδικτύου (IRA) κατά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

US Attorney General Barr speaks ahead of updated Mueller report's release

US Attorney General Barr speaks ahead of updated Mueller report's release

Publiée par Sputnik sur Jeudi 18 avril 2019

Σε ένα πρώτο του σχόλιο μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε «game over», δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία που παραπέμπει στο Game of Thrones.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας Μιούλερ δεν καταδεικνύουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη.​

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν εντοπίστηκε χακαρισμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το οποίο να εστάλη παράνομα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρ, ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πλήρως με τη διερεύνηση της υπόθεσης και δεν ζήτησε τη μη δημοσιοποίηση υλικού από την τελική έκθεση Μιούλερ.

«Ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα, παρέχοντας απεριόριστη πρόσβαση στα έγγραφα της καμπάνιας του Τραμπ και του Λευκού Οίκου», δήλωσε ο κ. ο Μπαρ συμπληρώνοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν χρησιμοποίησε τα προνόμια που του δίνει η θέση του.

Ανέφερε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αντίρρηση να καταθέσει ο κ. Μιούλερ ενώπιον του Κογκρέσου για τα ευρήματα της έρευνάς του.

Ο κ. Μιούλερ κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής πριν από τις 23 Μαΐου.

Τον Μάρτιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε δώσει στη δημοσιότητα μία περίληψη τεσσάρων σελίδων με τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η έρευνα δεν κατέληξε σε αποδείξεις σχετικά με σκευωρία ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Εντούτοις, ο Μιούλερ διατηρεί την εκτίμηση ότι η Ρωσία επιχείρησε να παρέμβει στις εκλογές, ισχυρισμός που η Μόσχα έχει απορρίψει. Ο ίδιος έχει δηλώσει σχετικά με την έκθεση και τον Τραμπ ότι «δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος διέπραξε έγκλημα, αλλά δεν τον αθωώνει κιόλας».

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ