Τραμπ: Με κατασκόπευαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες

0
5

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου επέρχονται λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου.

Στην καταγγελία ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθούσαν τον ίδιο, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης Ομπάμα, προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος δημοσίευση του ανεξάρτητου media «One America News Network».

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον πρώην αναλυτή της CIA, Λάρυ Τζόνσον, ο οποίος αποχώρησε από την υπηρεσία πριν από 30 σχεδόν χρόνια. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει προχωρήσει σε μία σειρά αμφιλεγόμενων αποκαλύψεων τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή, η παρακολούθηση πραγματοποιούταν από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ υιοθετεί αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς τον Μάρτιο του 2017, ο πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπίσερ, κατήγγειλε ότι οι βρετανικές υπηρεσίες είχαν συνεργαστεί με τον Μπαράκ Ομπάμα το 2016.

«Ο Ομπαμα δεν χρησιμοποίησε τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δεν χρησιμοποίησε τη CIA, δεν χρησιμοποίησε το FBI, δεν χρησιμοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Χρησιμοποίησε τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών» είχε τονίσει, χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αυτό είχε προκαλέσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, με τη διοίκηση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών να διαψεύδει και να απορρίπτει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακίνηση του θέματος έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 3 Ιουνίου.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ