Τραμπ: Πιθανώς μεγαλύτερη απειλή το PKK από το ISIS

0
9

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο τελευταίος έφτασε για διμερείς συναντήσεις με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ακόμα ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα είναι «καταστροφικές» αν η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι επιτυχής.

«Το PKK, που είναι μέρος των Κούρδων όπως ξέρετε, είναι πιθανόν χειρότερος τρομοκράτης και από πολλές πλευρές μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή από ό,τι το ISIS» δήλωσε.

Τόνισε επίσης ότι δεν έδωσε το «πράσινο φως» στον Ερντογάν για να εισβάλει στη Συρία.

Σχολιάζοντας την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να χάσει αμερικανούς στρατιώτες εκεί, προσθέτοντας ότι αυτή είναι μία διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και «η Συρία δεν είναι φίλη μας, ο Άσαντ δεν είναι φίλος μας».

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι ήταν «ok» η Συρία να δεχτεί τη βοήθεια της Ρωσίας στη διαμάχη της Δαμασκού με την Άγκυρα και σημείωσε πως οι Κούρδοι δεν είναι και «άγγελοι».

Σε προσφατη σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στη συμμαχία των Κούρδων με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων, είναι εντάξει με εμένα, είτε αυτός ο κάποιος είναι η Ρωσία, η Κίνα ή ο Ναπολέων Βοναπάρτης» τόνισε, χαρακτηριστικά.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ