Τσίπρας από Ζάππειο: Από αύριο θα είμαστε εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε τον όμορφο αγώνα

0
6

Την αποδοχή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές έκανε επισήμως ο -απερχόμενος, πλέον- πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του από το Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή. Τηλεφώνησα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του στο Μαξίμου, Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι «θα σεβαστώ την λαϊκή βούληση,. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλάβω ό,τι έκανε ο προκάτοχός μου. Αύριο θα υποδεχτώ τον Κ.Μητσοτάκη στο Μαξίμου».

Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «εύχομαι και ελπίζω η επάνοδος της ΝΔ στην εξουσία να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας, ειδικά απέναντι σε κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων. Θα είμαστε εδώ ως αξιωματική αντιπολίτευση να τα προασπίσουμε».

Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε», συμπληρώνοντας ότι «για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν & πολέμησαν για να συμβεί. Θα δουλέψουμε σκληρά ώστε αυτή η ήττα να αποδειχτεί πρόσκαιρη».

Επισήμανε ότι «πετύχαμε τον βασικό μας στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς επιτροπείας. Ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ ότι απορροφημένοι από αυτό δεν μπορέσαμε να μεγαλώσουμε το κόμμα μας, να κάνουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν συνοδοιπόρους», και υπογράμμισε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εντολή μετασχηματισμού μας».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους του μόχθου. Θα προετοιμαστούμε ώστε πιο ώριμοι, με μεγαλύτερη εμπειρία και δύναμη να επιστρέψουμε σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου» και συμπλήρωσε ότι «από αύριο θα είμαστε εδώ ώστε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτό τον όμορφο αγώνα».

 

topontiki.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ