Τσαβούσογλου: Έχουμε διάσταση απόψεων για το Αιγαίο – Ο Ερντογάν πρότεινε Σύνοδο για Αν. Μεσόγειο

0
9
Για διάσταση απόψεων όσον αφορά στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του στην Άγκυρα, αποκάλυψε πως ο Ερντογάν πρότεινε μια Σύνοδο για το φλέγον ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.
«Είχαμε προγραμματίσει αυτήν τη συνάντηση για χθες, ωστόσο λόγω των συναντήσεων για το ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση στην Ουκρανία, έπρεπε να λείψω. Ευχαριστών πολύ τον Νίκο που περίμενε», τόνισε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, ο Τσαβούσογλου εξέφρασε την ικανοποίηση της τουρκικής πλευράς για τη συνάντηση που ακολούθησε τον 62ο γύρο των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.
«Πιστεύουμε και ευελπιστούμε τα μεταξύ μας ζητήματα να λυθούν με διάλογο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι στις σχέσεις των δύο χωρών δεν «χωρούν» οι εμπρηστικές
«Συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα. Υπάρχει διαφορά απόψεων στο Αιγαίο, ωστόσο είναι σημαντική η επανέναρξη των συζητήσεων», συνέχισε ο Τσαβούσογλου, αποκαλύπτονας ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρότεινε μια Σύνοδο για το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ακολούθως, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό που θα διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες στη Γενεύη, καλώντας όλες οι πλευρές να λάβουν μέρος με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο.
«Να σκεπτόμαστε με τρόπο ευρύ και ελεύθερο», προέτρεψε χαρακτηριστικά.
«Είμαστε δυο γείτονες και θα πρέπει να μπορούμε να συνεχίσουμε τον διάλογο και να διευρύνουμε τις μεταξύ μας οικονομικές σχέσεις. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη», συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εστιάζοντας στην επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.
sputniknews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ