Υποπτη για ξέπλυμα χρήματος η Deutsche Bank: Εφοδος των γερμανικών αρχών στα κεντρικά γραφεία

0
5
https://crashonline.gr/diethni-nea/1432763/ypopti-gia-kseplyma-chrimatos-i-deutsche-bank-efodos-ton-germanikon-archon-sta-kentrika-grafeia/?fbclid=IwAR1Y1GXaSI_5LU_ZuO4lheB2_FXzmXEkenxhgCxKm-s6L0lq2LLeMj59uOc

Οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τη Danske Bank.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν κατά πόσον η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εμπλέκεται σε σκάνδαλο νομιμοποίησης παράνομου χρήματος.

Στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη, συμμετέχουν τρεις εισαγγελείς και εννιά αστυνομικοί.

H γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται.

Η Danske Bank βρίσκεται υπό έρευνα σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Βρετανία και την Εσθονία, σχετικά με ύποπτες πληρωμές που ανέρχονται σε €200 δισ.

Η μετοχή της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διολισθαίνει 1,8%.

«Ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει»

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Deutsche Bank Κρίστιαν Σιούινγκ, μιλώντας στο Λονδίνο σήμερα, για την υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στην ευρωζώνη άσκησε δριμεία κριτική σε ευρωπαίους πολιτικούς και τραπεζίτες, οι οποίοι όπως είπε, στραγγαλίζουν την ανάπτυξη καθώς έχουν καταστήσει την Ε.Ε ενα εξαιρετικά μη ελκυστικό προορισμό για τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT o διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει.»

 

crashonline.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ