Φωτογραφία-σοκ: Iταλικό περιοδικό του 1962 προβλέπει τον εφιάλτη που θα ζούμε το 2022 λόγω… κορωνοϊού!

0
80

 

Ιταλικό περιοδικό του 1962 προβλέπει τον εφιάλτη που θα ζούμε το 2022 λόγω… κορωνοϊού μέσω μιας «προφητικής» εικονογράφησης.

 

 

Όπως βλέπετε στην εικονογράφηση αυτή του 1962 απεικονίζονται οι πολίτες του μακρινού για τότε 2020 να μετακινούνται ο καθένας με την προσωπική του… υγειονομική κάψουλα προφανώς για προστασία από κάποιον ιό ή από κάποια μόλυνση που απειλεί την ανθρώπινη υγεία.

Δεν ξέρουμε τι έδωσε το έναυσμα στους αρθρογράφους του 1962 να φανταστούν ένα τόσο δυστοπικό μέλλον το οποίο προέκυψε να είναι τόσο ρεαλιστικό.

Στο άρθρο υπάρχει μια κυρίαρχη ερώτηση γραμμένη στα ιταλικά: «Στις πόλεις θα τριγυρίζουμε έτσι;» Φυσικά το άρθρο δεν αναφέρεται στον κορωνοϊό ειδικά, αλλά αναφαρέται σε έναν τρόπο ζωής στον οποίο θα αναγκαστεί να καταφύγει το ανθρώπινο είδος λόγω κάποιας ανεξέλεγκτης μολυσματικής και ιογενούς κατάστασης.

Μια ερώτηση που σίγουρα αποκτά μια ισχύ επικαιρότητας στον χρόνο που διανύουμε.

Εάν ένας άνθρωπος της σημερινής εποχής διάβαζε τώρα το άρθρο αυτό, πέραν του ντυσίματος το οποίο είναι ιδαίτερα κλασσικό (οι άντρες απεικονίζονται όλοι με κοστούμι) και της τεχνοτροπίας της εικονογράφησης (που θυμίζει comics της δεκαετίας του ’50 από τον θρυλικό Jack Kirby), θα νόμιζε ότι αναφέρεται σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους επόμενους μήνες.

Για να μην νομίζετε ότι απέχει και πολύ από την πραγματικότητα στο βίντεο που ακολουθεί στην Ολλανδία, οι πολίτες δειπνούν μέσα στα δικά τους ατομικά… κουβούκλια.

Προκαλεί εντύπωση πως οι άνθρωποι είναι ικανοί να προβλέψουν το μέλλον τους, ίσως γιατί ξέρουν και οι ίδιοι πως θα ζήσουν σε μεγάλα σκοτάδια που θα τους οδηγήσουν οι σκοτεινές πράξεις τους…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ