“Φωτογραφική” η δικαστική απόφαση: Βγήκε σήμερα από τη φυλακή ο Κορκονέας!

0
55

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ως έτοιμος από καιρό, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την “προδιαγεγραμμένη” και “φωτογραφική” απόφαση του Εφετείου, τη Δευτέρα, η οποία εκθέτει την Δικαιοσύνη και πλήττει βαρύτατα την αξιοπιστία τους.

Ελεύθερος είναι από το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δόμοκου όπου εκρατείτο.

Ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την απόφαση του Εφετείου, τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία, «έσπασαν» τα ισόβια με τα οποία είχε τιμωρηθεί πρωτοδίκως και, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 13 ετών.

Συνυπολογίζοντας την ποινή που έχει εκτίσει ήδη και τα μεροκάματα που έκανε στις Φυλακές, ο Κορκονέας απέκτησε μετά την απόφαση του Εφετείου δικαίωμα αποφυλάκισης, το οποίο «απολαμβάνει» από νωρίς σήμερα το απόγευμα.
Νωρίτερα, με αποκλειστικό του ρεπορτάζ το One Channel σε επικοινωνία του με τον συνήγορο του Κορκονέα, επιβεβαίωσε ότι το θέμα αποφυλάκισης του πελάτη του είναι διαδικαστικό.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάζαρου Μπέλτσιου, δεν χρειαζόταν καν αίτηση αποφυλάκισης. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν το απόσπασμα της απόφασης να πάει στις φυλακές που κρατείται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκισή του, αφού έχει καταδικαστεί σε 13χρόνια και έχει εκτίσει τα 11, ενώ μάλιστα κάποια από αυτά εργαζόταν.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν τη Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους.

Στο μεταξύ συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για «κύκλο αντιδράσεων», μετά την απόφαση του Εφετείου, με επίκεντρο τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα που έριξε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ώρες μέσω των social media, γίνεται δημόσια έκκληση για συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη», στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου), την Τετάρτη στις 8:00μμ.

Μεταξύ άλλων το κάλεσμα αναφέρει: «Για εμάς, το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί».

 

iskra.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ