Χαμενεΐ: Χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ οι πυραυλικές επιθέσεις

0
14

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ ως απάντηση για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, χαρακτήρισε τις επιθέσεις στις αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ ως «χαστούκι» στο πρόσωπο της Αμερικής.

Σε δηλώσεις του, είπε ότι η αμερικανική παρουσία στην περιοχή είναι «πηγή διαφθοράς», υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μέση Ανατολή.

Επανέλαβε, δε, ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς θα ανοίξουν τον δρόμο για την αμερικανική κυριαρχία.

Τόνισε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και το «αλαζονικό σύστημα» – αναφερόμενος στη Δύση – είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εχθρών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ιρανική τηλεόραση: 80 οι νεκροί

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ ως απάντηση για τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, 80 άτομα σκοτώθηκαν από τις πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους την Τετάρτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτοξεύθηκαν 15 πύραυλοι που επέφεραν «σοβαρά πλήγματα» σε ελικόπτερα και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν, η Τεχεράνη είναι έτοιμη να πλήξει άλλους 100 στόχους, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε αντίποινα.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής για τις συγκεκριμένες αναφορές.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μέσω Twitter πως «όλα είναι καλά».

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ