Χιόνια, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους φέρνει η «Χιόνη»

0
4

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και τα ημιορεινά της Αττικής, με τη θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών να κυμαίνεται από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Έως και 9 μποφόρ οι άνεμοι.

Υπό τον κλοιό της κακοκαιρίας «Χιόνη» θα βρίσκεται από σήμερα η Ελλάδα, με σποραδικές καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, παράλληλα, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από —5 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από —2 έως 9, στη Θράκη από 1 έως 6, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 0 έως 10, στη Θεσσαλία από 1 έως 7, στην κεντρική — ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 8, στη δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 5 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 13.

​Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι, καθώς θα αγγίζουν τα 9 και κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6, και τοπικά 7 μποφόρ, με ενίσχυση από το μεσημέρι, όταν και αγγίζουν τοπικά τα 8 και στα ανατολικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τέλος, αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ