Χτυπημένος από τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής

0
25

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή, ξημερώματα Τρίτης, χτυπημένος από τον καρκίνο μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επί χρόνια συνεργάτης του Δημήτρης Οικονόμου: «Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε χαρακτηριστικά.

«Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα» αποκάλυψε στη συνέχεια. μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Οικονόμου. Ο δημοσιογράφος, από το 1989 ήταν συνοδοιπόρος του Βασίλη Λυριτζή και κουμπάρος του.

Μαχητικός δημοσιογράφος, ο Βασίλης δεν έκρυψε ποτέ τα λόγια του για την κατάντια της τηλεόρασης, αν και η βασική δουλειά του ήταν τηλεοπτικός παρουσιαστής.
Την άποψή του για τις εκπομπές infotainment που συνδυάζουν ενημέρωση και ψυχαγωγία είχε εκφράσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real ο Βασίλης Λυριτζής.
«Τελευταία έχουν κάνει την εµφάνισή τους στη ζώνη μας και εκποµπές ανάλαφρης επικαιρότητας»… είχε πει. «Υπήρχε από παλιά αυτό το infotainment, που προσπαθεί να συγκεράσει την ψυχαγωγία µε την ενηµέρωση. Εγώ δεν συµφωνώ. Άλλοι το κάνουν και είναι σεβαστό. Θεωρώ πως είναι δύο διαφορετικά είδη που δεν συνδέονται και ελαφραίνουν σηµαντικά την ενηµέρωση, αλλά και αλλοιώνουν την ψυχαγωγία. Η ψυχαγωγία είναι ένα διαφορετικό πράγµα και η ενηµέρωση κάτι άλλο. Πώς µπορεί να τα µπλέξει κανείς, δεν ξέρω».

«Βεβαίως και αυτό αρέσει στους τηλεθεατές. Αυτό είναι πιο εύκολα καταναλώσιµο, γιατί να µην τους αρέσει; Σε πολλά τηλεοπτικά δίκτυα σε χώρες που πέρασαν κρίση έγινε µια επιλογή, που είχε να κάνει µε την αφαίρεση της ενηµέρωσης για να δοθεί στον λαό θέαµα. Να ξεχάσει τα προβλήµατά του. Ή να τα δει µε έναν πιο ελαφρύ τρόπο. Τα προβλήµατά του δεν σταµάτησαν να υπάρχουν. Τα ζητήµατα που απασχολούν τις κοινωνίες δεν έπαψαν να υπάρχουν επειδή δεν τα έδειχνε η τηλεόραση».

 

economico.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ