«Όχι» στην προτεινόμενη συμφωνία για το Brexit λέει το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας

0
2

To Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας τόνισε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προτείνουν οτο Λονδίνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μπλόκο» σε οποιαδήποτε συμφωνία που θα διατηρεί τη Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, απειλεί να βάλει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP).

Όπως διεμήνυσε σήμερα το κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις Λονδίνου – Βρυξελλών, δεν μπορεί να στηρίξει τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Η επικεφαλής του κόμματος, Αρλίν Φόστερ, σημείωσε πάντως ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με την κυβέρνηση.

«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν στην τελωνειακή ένωση και στο ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα αναφορικά με τον ΦΠΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρλίν Φόστερ και του αντιπροέδρου του κόμματος, Νάιτζελ Ντοντς.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», επισημαίνεται ακόμη.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, μετά από σειρά διαβουλεύσεων και καθώς Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση φέρονται να βρίσκονται κοντά σε μία τελική συμφωνία.

Εντούτοις, τα πάντα είναι αμφίβολα, με τον χρόνο πάντως να μετρά αντίστροφα για την 31η Οκτωβρίου, οπότε και η Βρετανία είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός της ευρωπαϊκής «οικογένειας» στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ