24ωρη απεργία των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη

0
22

Απεργία κήρυξαν την Πέμπτη οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων και του ΕΚΑΒ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας. Μάλιστα, στις 8:30πμ η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Υγείας.

Η Ομοσπονδία των γιατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι  « οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και η αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος, σπρώχνουν τους ασθενείς στους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας». Εκτιμά ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» σημαίνουν «διατήρηση των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων με “κριτήριο” τη χιλιομετρική απόσταση, την πληρότητα, κλπ., νέοι κόφτες στις δωρεάν παροχές στους ασθενείς για φάρμακα, θεραπεία και εξετάσεις».

Μεταξύ άλλων οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση επικουρικών – συμβασιούχων και κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ