4 ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ COMIRNATY ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο Ε.Μ.Α

0
42

Του καρδιολόγου Κωνσταντίνου Αρβανίτη

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ EudraVigilance

ΝΑΙ, ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΟΙ “ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ” ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ… “ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ”

Μετά από παρατήρηση των αναφερόμενων παρενεργειών, η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Ε.Μ.Α εξετάζει εδώ και 20 μέρες, τις εξής 4 νέες παρενέργειες:

1) Πολύμορφο Ερύθημα

Χαρακτηρίζεται από αλλεργικής αιτιολογίας κοκκινίλες σε πολλά σημεία του δέρματος αλλά και των βλεννογόνων των κοιλοτήτων του σώματος (στόμα, κόλπος, κλπ)

2) Σπειραματονεφρίτιδα

Είναι φλεγμονή των σωληναρίων των νεφρών, που κάνουν το φιλτράρισμα του αίματος και παράγουν τα ούρα.

3) Νεφρωσικό Σύνδρομο

Είναι ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια λευκωμάτων από τα ούρα. Εκδηλώνεται με αφρώδη ούρα ή αιματουρία. Ακολουθούν οιδήματα στους αστραγάλους, στα βλέφαρα (το πρωι, μετά την αφύπνιση) αλλά και στις εσωτερικές κοιλότητες του σώματος (κοιλιά, θώρακας, περικάρδιο κλπ).

4) Διαταραχές εμμήνου ρήσεως

Ακατάστατη περίοδος, αιμορραγίες στις μεσαίες μέρες του κύκλου, κλπ

____________________________________________

ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Ε.Μ.Α για να κρίνει αν υπάρχει αληθινό πρόβλημα ή όχι, λέει ότι χρειάζεται περισσότερα στοιχεία (ως εδώ λογικό) αλλά τα ζητάει από… την ίδια την φαρμακευτική εταιρία!

Σαν να ζητάει ο δικαστής από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αν έχει τίποτα στοιχεία για την ενοχή του, να τα παραδώσει στο δικαστήριο, για να τα δει ο δικαστής και να εκδώσει απόφαση…

___________________________________________

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Το REUTERS που επικοινώνησε μαζί τους, για τυχόν δηλώσεις, αναφέρει ότι ούτε η PFIZER, ούτε η BIONTECH δέχτηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση…

ertopen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ