Αδύνατο η Ουκρανία να αντεπιτεθεί ακόμα και αν πάρει τα τανκ της Δύσης

0
12

Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν διμοιρίες με τρία ή τέσσερα τανκ, θα είναι εύκολος στόχος λένε οι Ρώσοι

Την εκτίμηση πως είναι αδύνατο η Ουκρανία να προχωρήσει σε μια μεγάλης κλίμακας αντεπίθεση, ακόμα και αν λάβει τα άρματα μάχης που της έχουν υποσχεθεί οι Δυτικοί, διατύπωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται κατόπιν των δηλώσεων που έκανε ο Αμερικάνος στρατηγός, Mark Milley, ο οποίος υποστήριξε την περασμένη Παρασκευή ότι το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ αποσκοπεί στο να συνδράμει το Κίεβο να αντεπιτεθεί για την ανακατάληψη εδαφών.
«Ακόμα και αν μετρήσουμε όλα τα άρματα που τους έχουν υποσχεθεί, αυτά θα αποτελούν μόνο ένα τάγμα αρμάτων μάχης, σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα.

Είναι πράγματι μια ισχυρή δύναμη, αλλά σε ένα μόνο πεδίο μάχης.
Δεν θα υπάρχει ολόκληρο τάγμα σε ένα μέτωπο μήκους πέντε έως δέκα χιλιομέτρων.
Δεν θα χρησιμοποιήσουν καν μια ομάδα τανκ για να πραγματοποιήσουν επίθεση.
Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν διμοιρίες από τρία έως τέσσερα τανκ.
Θα είναι ένας εύκολος στόχος, επομένως θα δεχτεί πυρά πριν ακόμα εμπλακεί στη μάχη.
Μόνο τρία έως τέσσερα τανκ από ένα σύνολο 10 τανκ θα καταφέρουν να φτάσουν στην πρώτη γραμμή, όπου εκεί θα βρεθούν εντός της εμβέλειας των αντιαρματικών μας πυραυλικών συστημάτων και άλλων όπλων» υποστήριξε Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος.
Σημειώνεται πάντως πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία δεν έχουν συναινέσει ακόμα στην παράδοση των αρμάτων μάχης που διαθέτουν, Abrams και Leopard στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ