ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ……….

0
25

Γράφει ο Νίκος Σίμος 

Η οικονομική κρίση στην Χώρα μας ,η ονομαζόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, Γερμανικής έμπνευσης δημιούργημα , με σκοπό την άλωση ,σε άλλες περιπτώσεις, την καθυπόταξη του Ευρωπαϊκού Νότου , ανέδειξε και την δομική κρίση του πολιτικοοικονομικού και θεσμικού εποικοδομήματος της επιφατικης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μιας Δημοκρατίας άμεσα αντιστοιχισμένης με το ανοργάνωτο και ανελεύθερο της Ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας

Μια κοινωνία με σοβαρό έλλειμμα Συλλογικής Σκέψης , παραδοσιακά καθυστερημένος και κακός αντιγραφέας των Ευρωπαϊκών κοινωνικών εξελίξεων σαν σταθερό απότοκο δουλείας

Στο γεγονός αυτό εξυπηρετήθηκαν ποικιλώνυμα – κατά κόρον – παρασιτικά συμφέροντα με την αδράνεια και κάποιες φορές την ακούσια κοινωνική συμμετοχή.

Τούτη η Κρίση δεν “κουκουλώνεται” ούτε “μπαλώνεται” – όπως συνήθως γίνονταν – για να επιβιώνει ο πολίτικος μεταπρατισμος και η κοινωνική υποκρισία μιας εθελοτυφλούσας κοινωνίας που ” δολοφονεί τους ποιητές της”.

Η ώρα που θα λειτουργήσει ο “προσωπικός καθρέπτης ” του καθενός μας έφτασε….και η ώρα της απολογίας απέναντι σ’ ένα κολοβωμένο μέλλον που παραδίνεται στις διαβρωμένες νέες γενεές των εναπομεινάντων Ελλήνων -με ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ – είναι εδώ !!!

Μόνη ελπίδα, η κινητοποίηση των απανταχού Ελληνικών Φωτεινών Μειοψηφιων για να περισωθεί ότι είναι δυνατόν να σωθεί, σε μια Πατρίδα που αρνείται να αναγνωρίσει την Ιστορία της!

Mετα πάσης τιμής

Εγώ…….ο ίδιος

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ