Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

Επικαιρότητα, διεθνή πολιτική και ανησυχίες..

+30
°
C
Μεγ.:+28
Ελάχ.:+22
Κυρ
Τρι
Τετ
Πεμ

Δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας “Αυτοοργάνωση Ρήξη Αυτοδιάθεση” Υγειονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 19/1/2024

 

Φοβού τους υπουργούς και κλάδους ελαίας φέροντας. Με το νέο έτος και την υποδοχή του νέου υπουργού στο υπουργείο υγείας, σηματοδοτείται η έναρξη της 2ης φάσης της επίθεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κύριος Γεωργιάδης θα αναλάβει να φέρει εις πέρας σε μηδενικό χρόνο “την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων” για τις οποίες προετοίμασε επιμελώς το έδαφος η ομάδα Πλεύρη – Γκάγκα την προηγούμενη τετραετία, θέτοντας μεταξύ άλλων το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Στα πλαίσια αυτών των “μεταρρυθμίσεων”, προβλέπεται η συρρίκνωση των υποδομών υγείας με κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων, προκειμένου “να μεγιστοποιηθεί η απόδοση των παροχών υγείας”- κατά την ίδια λογική που τέθηκαν χιλιάδες υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας προκειμένου “να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το κοινό καλό”.

Επειδή όμως στο νέο συρρικνωμένο ιδιωτικό Ε.Σ.Υ -βάσει απλών μαθηματικών -είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο ίδιος αριθμός πληθυσμού, μοιραία θα πρέπει να αποκλειστεί από την πρόσβαση στην Υγεία μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού αυτού. Σε αυτό το πνεύμα βλέπει το φως της δημοσιότητας ένα ΦΕΚ (80320/109864/14-12-23) που με την εισαγωγή ενός νέου διαστροφικού όρου, αυτού του ΑΝΕΝΕΡΓΟΥ ΑΜΚΑ, αποκλείει αυτόματα από την πρόσβαση στην περίθαλψη κάθε πολίτη που χάνει τη δουλειά του καθώς και τα προστατευόμενα μέλη αυτού, ήδη από την πρώτη μέρα της ανεργίας, δίνοντάς του μια γενναιόδωρη περίοδο χάριτος 30 ημερών προκειμένου να προσκομίσει δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εύρεση νέας εργασίας.

Τα περί μεταναστευτικού και τίτλων παραμονής αλλοδαπών που μπλέκονται μέσα στα άρθρα του επίμαχου ΦΕΚ είναι απλώς προσχηματικά και αποσκοπούν σε περισπασμό του κοινού από τον πραγματικό στόχο της ατζέντας της ιδιωτικοποίησης, που είναι ο αποκλεισμός από το σύστημα υγείας όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ασφαλισμένων πολιτών.

Στην Ελλάδα των εκατομμυρίων ανέργων και του καλπάζοντος ποσοστού φτώχειας, η προοπτική αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα τοπίο κοινωνικής ερήμωσης με την πλήρη απαξίωση κάθε έννοιας κρατικής μέριμνας για τον πολίτη.

 

Σε αυτό το πλαίσιο η κίνηση ανθρωπιάς του νέου υπουργού προς τους ηλικιωμένους, με την πρόταση διαγραφής του εκβιαστικού προστίμου που είχε επιβληθεί επί μη εμβολιασμού τους με σκευάσματα κατά COVID, θα πρέπει να ερμηνευτεί, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού, ως μια στρατηγική επαναϋπολογισμού των στόχων:

Σε πρώτη φάση ο στόχος ήταν η εξοικείωση με ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπως αυτό που επιβλήθηκε πειραματικά επί κορωνοϊού με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία εισήγαγαν ένα πρωτοφανές καθεστώς περιορισμού βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών σε όλο το φάσμα της αλληλεπίδρασής τους με την πολιτεία και τις υπηρεσίες της.

Σε δεύτερη φάση τώρα, αυτό το καθεστώς επεκτείνεται από μία μικρή κατηγορία ατόμων που έφεραν το στίγμα του μη εμβολιασμένου μιάσματος, σε όλο και μεγαλύτερη μερίδα πολιτών, οι οποίοι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, θα αποκλείονται από την περίθαλψη σύμφωνα με το σύστημα on /off του ΑΜΚΑ (κατά το πρότυπο “πράσινο/κόκκινο φως” του πιστοποιητικού εμβολιασμού), με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά οι δυνατότητες επέκτασης των κατηγοριών των ατόμων που θα αφορά αυτός ο αποκλεισμός είναι απεριόριστες και θυμίζουν πολύ το νεοφιλελεύθερο αμερικάνικο πρότυπο περίθαλψης, κατά το οποίο η ασφαλιστική ικανότητα που είναι αποκλειστικά συνδεδεμένη με ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγείας, χάνεται αυτομάτως επί απώλειας της εργασίας.Υπό αυτό το πρίσμα οι διαβεβαιώσεις περί καλών προθέσεων ενός υπουργού με προηγούμενο ατομικό ιστορικό επιβολής λουκέτων σε δημόσιες δομές υγείας (κάτι για το οποίο δήλωνε υπερήφανος) καθώς και οι δηλώσεις του ότι έχει έρθει ορεξάτος σε αυτό το υπουργείο “και αποφασισμένος να κάνει ωραία πράγματα” και “να μην ανησυχεί κανένας”, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν καθώς είναι αναμφισβήτητα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση προκειμένου να γίνει γρήγορα και ανερυθρίαστα η βρώμικη δουλειά.

Πώς ακριβώς τώρα θα γίνει “με ανθρώπινο τρόπο και σωστά” το πετσόκομμα των ανθρώπων που η πολιτική προπαγάνδα χαρακτηρίζει “ευάλωτους συμπολίτες”, μάλλον μόνο ο ίδιος ο υπουργός είναι ίσως σε θέση να μας το απαντήσει…

 

ΑΥ.Ρ.Α.

Αυτοοργάνωση Ρήξη Αυτοδιάθεση

Μοιραστείτε το άρθρο στα social media