Η «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΟΙ – ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ» ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥΣ !

0
47

Η «πολιτική» οξυμωρία  που χαρακτηρίζει τη σημερινή  κυβέρνηση,  δεν αποτελεί  όπλο  ούτε κατά την διαπραγμάτευση ούτε  στην προπαγάνδα  εσωτερικής  κατανάλωσης,  προκειμένου να διατηρείται «μάχιμη» η εκλογική  πελατεία !

Απλά πιστοποιείται  η συνέχεια του πολιτικού μεταπρατισμου, που εκφράζεται στο τρίπτυχο  άλλα λέω, άλλα σκέπτομαι και άλλα πρόκειται να κάνω  ,γνωστό  διαχρονικά στην επιφατικη μας Δημοκρατία.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταλήξει  αυτή η «διαπραγμάτευση», που σε προηγούμενο  άρθρο μου  έδειξα  ότι είναι προσχηματική , αφού είναι ετεροβαρής (*).

Επειδή διαφαίνεται αδιέξοδο  εξ’ αιτiας της προσήλωσης των δανειστών  στο «σύμφωνο σταθερότητας» ,όπως αυτό υπαγορεύεται  ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1992 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ , οι εκλογές  αποτελούν  μια διέξοδο σε μια κυβέρνηση που  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,   σε μια κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί  το γεωστρατηγικό και γεωοικονομικό status  της Χώρας,   σε μια κυβέρνηση που είναι ΔΕΣΜΙΑ συμφωνιών  είτε γνωστών είτε αγνώστων  στην κοινή γνώμη.

Το ερώτημα είναι ποιο θα αποτελέσει το ουσιαστικό πολιτικό διακυβευμα μιας ΠΟΛΥ  ΠΙΘΑΝΗΣ  εκλογικής  αναμέτρησης ;

Ποιο θα είναι το ουσιαστικό πολιτικό  ερώτημα στο οποίο οι πολίτες θα κληθούν  να απαντήσουν με την ψήφο τους ;

Έχω ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί.

Είναι πέραν  πάσης  βεβαιότητος  ότι  ο Ελληνικός  λαός  θα αρνηθεί  – σε ενδεχόμενη  εκλογική αναμέτρηση – πλειοψηφικά τον παραπέρα  κοινωνικοοικονομικό   ακρωτηριασμό του.

Ήδη τα εξαετή  αποτελέσματα  ενός πρωτοφανούς  σε ένταση  «παγκοσμιοποιημενου πειράματος»  στη Χώρα  έχουν δώσει σαφέστατα  αποτελέσματα.

Περί τα  δυο εκατ.  ανέργων (εγγεγραμμένη  και άγραφη  ανεργία )!

Περί  τα  2,5 εκατ.  φτωχών πολιτών, δηλαδή πολιτών  που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας !

Περί τα 3,5 εκατ.  πολιτών  που ζουν  πολύ κοντά στο προηγούμενο  όριο!

Επομένως ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ –  ΣΕ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ –  ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ στηρίζοντας  πολιτικούς σχηματισμούς που  το περιεχόμενο της πολιτικής τους  πρότασης  δεν θα αφήνει  περιθώρια  παραπέρα  φτωχοποίησης.

Τι πρακτικό αποτέλεσμα θα προκύψει  από αυτό ; Δηλαδή  από τις –πιθανότατες – εκλογές  ;

Η απάντηση ίσως αιφνιδιάσει  άλλα  – κατ’ εμέ –   είναι μια :

ΚΑΝΕΝΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ   !!!

Στην Ενωμένη Ευρώπη του Μάαστριχτ  , του συμφώνου  δημοσιονομικής  σταθερότητας , στην «παγκοσμιοποιημενη»  Ευρώπη,  το  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΕΛΛΕΙΜΜΑ  ΗΤΑΝ  ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ  23 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ !

Για την ΕΕ, την Κομισιον και τα «όργανα» αυτής της Ευρώπης , της Ευρώπης μετά το Μάαστριχτ , ο βασικός πυρήνας  ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που είναι  η λαϊκή  ετυμηγορία   ,  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΧΥ  ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ  !

Είναι ήδη γνωστό ότι εκφράζεται άρνηση και αντίθεση της ΕΕ  και των οργάνων της  σε τυχόν αλλεπάλληλες  εκλογικές αναμετρήσεις στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης  , όπως και είναι ΑΠΟΛΥΤΗ  Η ΑΡΝΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ  ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

Άλλωστε  η Νεοφεουδαρχια , που προωθείται  μέσα από το θεώρημα της κοινωνίας των 2/3 (παγκοσμιοποίηση συντομογραφικά ), μόνο την λαϊκή έκφραση δεν θέλει ,αφού  ο στόχος , ο αντίπαλος  είναι ο ίδιος ο λαός !!!

Επομένως  σε μια εκλογική αναμέτρηση  σε σχέση με την διαπραγμάτευση και με δεδομένη την άρνηση  της κοινωνίας σε πιο πέρα φτωχοποίηση της , η «Ευρωπαϊκή απάντηση» είναι ΗΔΗ  ΓΝΩΣΤΗ  και θα είναι :

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ  Ή ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΤΕ  ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΕ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ  ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ,  Ή ΒΓΑΙΝΕΤΕ  ΕΚΤΟΣ  ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !

Αυτός είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ του Μάαστριχτ  και επ’ αυτού  ΚΡΙΝΕΤΑΙ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΑΥΣΤΗΡΑ από τον υπογράφοντα  το άρθρο,  η σημερινή κυβέρνηση,  η οποία όφειλε να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις   μακριά  από ΤΟΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟ  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικανικής «συμμαχίας»,  που πρωταγωνίστησαν  στο να μετασχηματιστεί η Χώρα  σε αέναη αποικία  χρέους.

ΕΑΝ Η ΧΩΡΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΤΕ  ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΤΗΣ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Το πολιτικό διακυβευμα αυτών των εκλογών  λοιπόν ,ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ στο αμέσως προσεχές διάστημα,  δεν  είναι άλλο  από  το  να «προχωρήσουν» τα  «πολιτικά» πράγματα στην κατεύθυνση της ΑΠΟΛΥΤΗΣ  ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,μέσω μια κυβέρνησης  «ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ» αποδοχής  υπό τρίτο πρόσωπο  ,μακριά από την αντιπαλότητα  «μνημονιακών» – «αντιμνημονιακών», που έτσι και αλλιώς ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ  ,γιατί το χρέος και το μνημόνιο  ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΣΑΙ  – αυτό αφορά τους «αντιμνημονιακούς» – ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ-  ΜΕ ΤΟΝ  ΌΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ  –  ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ  !

Αυτό  θα αποτελεί και το μοναδικό διακυβευμα , σε πιθανή  εκλογική  αναμέτρηση – αν και όταν γίνει – δηλαδή η δημιουργία  άλλου «πολιτικού» σχήματος ,  που θα είναι αρεστό στον Γερμανοαμερικανικο  παράγοντα  που θα επισφραγίσει  οριστικά  την αποκιοποιηση  ενός εκ προοιμίου προτεκτοράτου ……του Κράτους  των Νεοελλήνων  !

 

Μετά τιμής

Νίκος  Σίμος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ