Δημοψηφίσματα και επιστράτευση…αποδεικνύουν ότι η Ρωσία αποκλιμακώνει την σύγκρουση στην Ουκρανία, τελειώνει ο επιθετικός πόλεμος

0
32
Η επιστράτευση έχει στόχο να στείλει αρχικά 30-50 χιλιάδες ρώσους να υπερασπιστούν τα νέα σύνορα όπως οριοθετούνται με βάση τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρώσοι στην Ουκρανία, είναι αμυντική και όχι επιθετική κίνηση…

Τα δημοψηφίσματα που θα διεξαχθούν 23 και 27 Σεπτεμβρίου 2022 για προσάρτηση των εδαφών στην Ρωσία από 4 περιοχές της Ουκρανίας, το Donetsk και το Luhansk στην περιοχή του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, στην Zaporizhia και στην Kherson στην Νότια Ουκρανία σε συνδυασμό με την μερική επιστράτευση – που δεν θα φθάσει τους 300.000 στρατιώτες – αποτελούν σοβαρές ενδείξεις ότι η Ρωσία οριοθετεί την σύγκρουση και επιδιώκει αποκλιμάκωση…

Ενώ η Δύση προβλέπει κλιμάκωση… τελικά ο στόχος είναι η αποκλιμάκωση.
Τα εδάφη της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία θα αποτελούν τα νέα σύνορα και από ότι φαίνεται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα υπερασπιστούν αυτά τα νέα σύνορα….
Η επιστράτευση έχει στόχο να στείλει αρχικά 30-50 χιλιάδες ρώσους να υπερασπιστούν τα νέα σύνορα όπως οριοθετούνται με βάση τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρώσοι στην Ουκρανία.

Τα δημοψηφίσματα είναι το μέσο η Ρωσία… να οριοθετήσει την σύγκρουση να δηλώσει ότι αυτά τα εδάφη ήταν ο στόχος της Ρωσίας, ότι απελευθέρωσε ρωσώφωνες περιοχές και η μερική επιστράτευση έχει στόχο την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας των νέων εδαφών….
Μπορεί να ειπωθεί ότι η επίσπευση των δημοψηφισμάτων… ότι είναι μια καλή μέθοδος ώστε η Ρωσία να ανακηρύξει ότι οι στόχοι στην Ουκρανία οριοθετούνται, οι ρωσώφωνες περιοχές μέσω της αυτοδιάθεσης τους προσαρτήθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία, οπότε οι βασικοί στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης επιτεύχθηκαν.
Η επιστράτευση έχει στόχο να υπερασπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις τα νέα εδάφη από τις αναμενόμενες επιθέσεις των Ουκρανών αν και θα δοκιμαστούν και οι απειλές της Ρωσίας… ότι όποιος επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος… η Ρωσία θα ενεργοποιήσει κάθε μορφής αυτοάμυνα… εννοώντας και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων….
O επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία τελειώνει… τα δημοψηφίσματα οριοθετούν τα εδάφη που θα προσαρτηθούν και η μερική επιστράτευση έχει στόχο την άμυνα και την προστασία των εδαφών αυτών από αναμενόμενες επιθετικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων…

Η Ρωσία οριοθετεί και αποκλιμακώνει την σύγκρουση στην Ουκρανία

1)Τα δημοψηφίσματα που στηρίζονται σε μεγάλα ποσοστά υπέρ της προσάρτησης, αποτελούν de facto αναγνώριση ότι οι πολίτες ζητούν αυτοδιάθεση.
Το επιχείρημα ότι είναι Ουκρανικό έδαφος έρχεται σε σύγκρουση με την πλειοψηφία των κατοίκων.

2)Για την Ρωσία, η διχοτόμηση της Ουκρανίας ήταν στο αρχικό πλάνο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ωστόσο όπως έχει αναφέρει ρητώς η ηγεσία της Ρωσίας… όποιος επιτεθεί στα σύνορα της Ρωσίας, τότε θα ενεργοποιηθεί η αυτοάμυνα και η Ρωσία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε οπλικό σύστημα για να προστατεύσει τα σύνορα της.
Τα νέα σύνορα αποτελούν και το τέλος του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η πιθανότητα οι ρωσικές δυνάμεις να επιτεθούν σε εδάφη πέραν των συνόρων με χερσαίες δυνάμεις είναι πολύ περιορισμένες θα συνεχιστούν κυρίως οι πυραυλικές επιθέσεις.

3)Για τον Ουκρανικό στρατό και τις δυτικές δυνάμεις που παρέχουν πληροφορίες και οπλικά συστήματα, επίθεση σε ρωσικό έδαφος θα σηματοδοτήσει την πλήρη κλιμάκωση του πολέμου και στο ΝΑΤΟ προφανώς και δεν είναι έτοιμοι για πλήρη κλιμάκωση…
Κανείς δεν θέλει να συγκρουστεί με τον ρωσικό στρατό.
Οπότε όλο αυτό το νέο σκηνικό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.

4)Η ένταξη των 4 ουκρανικών περιοχών στην Ρωσική ομοσπονδία αλλάζει το status quo των συνόρων της Ουκρανίας και με την νομιμοποίηση των δημοψηφισμάτων από πολίτες που θέλουν προσάρτηση στην Ρωσία… η Ουκρανία… δεν θα μπορεί να διεκδικήσει ρωσικό έδαφος.

5)Η Ρωσία αλλά και οι 4 περιοχές το Donetsk και το Luhansk στην περιοχή του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία, στην Zaporizhia και στην Kherson στην Νότια Ουκρανία επίσπευσαν τα δημοψηφίσματα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών τους αφού η Ουκρανική προέλαση και ανακατάληψη εδαφών αιφνιδίασε τις ρωσικές δυνάμεις.
Μπορεί η Ουκρανική προέλαση να έχει πλήρως παγώσει μετά την ανακατάληψη του Kharkiv και Izyum… ωστόσο ο ουκρανικός στρατός είναι επιτιθέμενος και οι ρωσικές δυνάμεις αμυνόμενος.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ