Εκπρόσωποι της βιομηχανίας ενέργειας κατά Biden-Psaki. Δείτε γιατί οι ΗΠΑ εισάγουν πετρέλαιο από τη Ρωσία

0
49

H κυβέρνηση Biden «υποχρεώνεται βάσει του νόμου» να πουλάει μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη

Να σηκώνεσαι νωρίς, να δουλεύεις σκληρά, να βρίσκεις πετρέλαιο.

(συμβουλές πλουτισμού)

Ζαν Πωλ Γκετύ, 1892-1976
Αμερικανός μεγιστάνας του πετρελαίου

By Tyler Olson/FOXBusiness

Η ενεργειακή βιομηχανία επιστρέφει στο σχόλιο της σχόλιο της Γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki  περί  «κόκκινης ρέγγας-red herring» για τις μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Red herring (κυριολεκτικά: κόκκινη ρέγγα) είναι ένα είδος επιχειρήματος το οποίο παραπλανά ή αποσπά την προσοχή από ένα σημαντικό θέμα. Μπορεί να είναι λογικό σφάλμα ή τεχνική παραπλάνησης που σκοπό έχει να οδηγήσει τους αναγνώστες σε ένα λάθος συμπέρασμα. Ένα επιχείρημα red herring μπορεί να χρησιμοποιείται συνειδητά, ως είδος των ιστοριών μυστηρίου ή να χρησιμοποιείται ως μέρος της ρητορικής στρατηγικής (π.χ. στην πολιτική) ή να χρησιμοποιείται αναγκαστικά κατά την διάρκεια της συζήτησης

«Αυτή η κατηγορία είναι εντελώς red herring», είπε ένας εκπρόσωπος της βιομηχανίας για το σχόλιο της.

To Fox Business μίλησε με τους ηγέτες της ενεργειακής βιομηχανίας και τον γερουσιαστή Dan Sullivan (R-Alaska) σχετικά με τον ισχυρισμό του Βiden στον Λευκό Οίκο ότι 9.000 μισθώσεις γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν αχρησιμοποίητες.

HOUSTON – Εκπρόσωποι της ενεργειακής βιομηχανίας απέκρουσαν ένα σχόλιο της Γραμματείας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki τη Δευτέρα σχετικά με τις αχρησιμοποίητες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Biden ότι παραπλάνησε τους Αμερικανούς με μια «κόκκινη ρέγγα».

Το Fox News ρώτησε τη Psaki  τη Δευτέρα γιατί ο Πρόεδρος Βiden δεν θα επαναλάβει νέες μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη. Απάντησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν ήδη πετρέλαιο “σε αριθμούς ρεκόρ” και είπε ότι “υπάρχουν 9.000 εγκεκριμένες άδειες γεώτρησης που δεν χρησιμοποιούνται”.

«Έτσι, η πρόταση ότι δεν επιτρέπουμε στις εταιρείες να κάνουν γεωτρήσεις είναι ανακριβής», πρόσθεσε. «Θα πρότεινα να ρωτήσετε τις εταιρείες πετρελαίου γιατί δεν τις χρησιμοποιούν εάν υπάρχει επιθυμία να πραγματοποιήσουν περισσότερες γεωτρήσεις».

Ωστόσο, εκπρόσωποι του κλάδου στο ενεργειακό συνέδριο CERAWeek που χορηγήθηκε από την S&P Global Monday, είπαν ότι η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο πρότεινε η Psaki.

«Αυτή η κατηγορία είναι μια εντελώς κόκκινη ρέγγα», είπε στο FOX Business η διευθύνουσα σύμβουλος του American Exploration & Production Council (AXPC) Anne Bradbury-photo κάτω. «Είναι πραγματικά μια απόσπαση της προσοχής από το γεγονός ότι αυτή η διοίκηση έχει σταματήσει τη μίσθωση σε ομοσπονδιακές εκτάσεις, κάτι για το οποίο μας ανησυχεί γιατί πιστεύουμε ότι η μείωση των εκτάσεων πρέπει να συνεχιστεί».

(Πρόκειται για εκτάσεις που συνήθως κρύβουν στα έγκατά τους τον μαύρο χρυσό και οι βιομήχανοι του πετρελαίου πρέπει να ποντάρουν στα σωστά οικόπεδα όταν σπεύδουν να νοικιάσουν τις ομοσπονδιακές εκτάσεις)

Η Bradbury είπε επίσης ότι η κυβέρνηση Biden «υποχρεώνεται βάσει του νόμου» να πουλάει μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη.

«Το γεγονός είναι ότι η βιομηχανία παράγει σε υψηλότερο επίπεδο με υπάρχουσες μισθώσεις σε ομοσπονδιακές εκτάσεις σε σχέση με τα τελευταία 20 χρόνια και αυτές οι μισθώσεις χρειάζονται πολλά χρόνια για να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να παραχθούν», πρόσθεσε η Bradbury.

«Αυτό αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη παρεξήγηση ως προς το πώς λειτουργεί αυτή η διαδικασία», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API)Mike Sommers στο FOX Business όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια της Psaki. “Μόλις μισθώσετε γη, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να περάσετε. Πρώτα πρέπει να ανακαλύψετε πραγματικά αν υπάρχει πραγματικά πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε αυτή τη γη. Δεύτερον, πρέπει να πάρετε μια άδεια για να αναπτύξετε πραγματικά αυτήν τη γη. ”

Ο Sommers πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε στην πραγματικότητα περισσότερες μισθώσεις από ό,τι έχουμε σε δύο δεκαετίες, οπότε ο Λευκός Οίκος σίγουρα δεν έχει τα στοιχεία του επί του θέματος».

H Διευθύνων Σύμβουλος του Energy Workforce and Technology Council Leslie Beyer είπε ομοίως ότι «ορισμένες άδειες είναι βιώσιμες και κάποιες όχι», ως λόγος για τον οποίο πολλοί παραμένουν αχρησιμοποίητοι. Το ομοσπονδιακό moratorium μίσθωσης δεν είναι επίσης χρήσιμο στο τρέχον ενεργειακό περιβάλλον, είπε.

«Το moratorium στη μίσθωση σίγουρα προσθέτει ένα επιπλέον μπλοκ στην αμερικανική παραγωγή ενέργειας, επομένως αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε. «Πρέπει πολιτεία να σταματήσει τη ρητορική ότι είναι κατά των ορυκτών καυσίμων και χρειαζόμαστε λίγη σαφήνεια μόνο με την κανονιστική έννοια ότι αυτή η διοίκηση βρίσκεται πίσω από την εγχώρια παραγωγή ενέργειας».

Εκπρόσωποι της ενεργειακής βιομηχανίας είπαν στο FOX Business στο CERAWeek τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ είναι αποτελεσματικές στην ικανότητά τους για παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σύμφωνα με το τρέχον ρυθμιστικό πλαίσιο. Είπαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον μήνες ή και χρόνια επενδύσεων στην εξόρυξη και τις υποδομές για να αυξηθεί σημαντικά η παραγωγή και ενδεχομένως να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης, οι οποίες σήμερα καλύπτονται από τη Ρωσία.

Αλλά η διοίκηση Biden πρέπει να δημιουργήσει το κατάλληλο ρυθμιστικό περιβάλλον για να συμβεί αυτό, είπαν.

«Υπάρχει έλλειψη επενδύσεων», είπε ο Beyer. “Χρειαζόμαστε κεφάλαια για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Και σίγουρα, ενώ αυτή είναι η επιλογή των επενδυτών, η ρητορική που προέρχεται από τη διοίκηση και οτιδήποτε είναι κατά των ορυκτών καυσίμων υπονομεύει αυτές τις επιλογές.”

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι – ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί – πιέζουν την κυβέρνηση Biden να επιτρέψει περισσότερη παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης εξαρτάται από τη Ρωσία για την ενέργειά της και προτείνουν εάν οι ΗΠΑ αυξήσουν την παραγωγική και εξαγωγική τους ικανότητα θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρώπη να απογαλακτιστεί από τη ρωσική ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Γιατί οι ΗΠΑ αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο;

Παρά το γεγονός ότι είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός, οι ΗΠΑ στρέφονται στο ρωσικό αργό για να εξυπηρετήσουν τις πιο απομονωμένες παράκτιες αγορές και να διατηρήσουν τα διυλιστήρια σε βέλτιστα επίπεδα

By Collin Eaton/The Wall Street Journal
Ενημερώθηκε 2 Μαρτίου 2022, 8:55 π.μ. ET

Απόδοση> Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η έκρηξη του fracking έκανε την Αμερική τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο πριν από μερικά χρόνια, αλλά οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εισάγουν εκατομμύρια βαρέλια κάθε μέρα από άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ορισμένοι στο Κογκρέσο προέτρεψαν την κυβέρνηση Biden να μειώσει γρήγορα τις εισαγωγές ρωσικού αργού από τις ΗΠΑ, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει την απαγόρευση των φορτίων.

Ακολουθεί μια ματιά στο γιατί οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εισάγουν ρωσικό αργό και πού πηγαίνουν.

Πόσο πετρέλαιο εισάγουν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία;

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταναλώνουν πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις ποσότητες που καλύπτουν οι εγχώριες εταιρίες, απαιτώντας από αυτές να εισάγουν ορισμένες προμήθειες. Αλλά εξαρτώνται λιγότερο από το πετρέλαιο της Ρωσίας συγκριτικά με την Ευρώπη και παίρνει μόνο ένα μικρό μέρος του εισαγόμενου αργού από τη Ρωσία.

Η Αμερική προμηθεύεται το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών αργού από τον Καναδά, το Μεξικό και τη Σαουδική Αραβία. Οι μικρότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δυτικής Αφρικής συνήθως στέλνουν επίσης περισσότερο αργό στις ΗΠΑ από ό,τι η Ρωσία.

Μερίδιο των εισαγωγών αργού πετρελαίου και πετρελαίου από τις ΗΠΑ

Περίπου το 8% των εισαγωγών πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων από τις ΗΠΑ, ή περίπου 672.000 βαρέλια την ημέρα, προέρχονταν από τη Ρωσία πέρυσι, δήλωσε ο Andy Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates LLC στο Houston επικαλούμενος στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας. Από αυτό, το αργό της Ρωσίας αποτελούσε περίπου το 3% των εισαγωγών της χώρας, περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα.

Στα μέσα του 2021, οι εισαγωγές ρωσικού αργού από τις ΗΠΑ έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας και παρουσίαζαν υψηλότερες τάσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ. Ωστόσο, το ρωσικό αργό δεν αποτελούσε ποτέ μεγάλο μέρος του συστήματος προμήθειας πετρελαίου των ΗΠΑ, είπε ο κ. Lipow.

Το ρωσικό αργό δεν αποτελούσε ποτέ μεγάλο μέρος του συστήματος προμήθειας πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά στα μέσα του 2021 οι εισαγωγές του από τις ΗΠΑ έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας περίπου δεκαετίας

Εάν οι ΗΠΑ εξάγουν εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την Ακτή του Κόλπου, γιατί εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο;

Ο νόμος Jones, που ψηφίστηκε πριν από έναν αιώνα, έχει ουσιαστικά περιορίσει το μέγεθος των πλοίων που επιτρέπεται να μεταφέρουν εμπορεύματα μεταξύ λιμένων των ΗΠΑ. Αυτό έχει αφήσει τους αγοραστές πετρελαίου στη Δυτική και την Ανατολική Ακτή ουσιαστικά ανίκανους να πάρουν προμήθειες από την Ακτή του Κόλπου.

Η ακτή του Κόλπου, όπου οι εταιρείες πετρελαίου διοχέτευαν περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, συνδέεται με αγωγούς με τη λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού και το Cushing της Οκλαχόμα, τον κόμβο αποθήκευσης πετρελαίου της χώρας.

Δεν είναι κερδοφόρο για τις εταιρείες να μεταφέρουν πετρέλαιο από αυτήν την περιοχή στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ με τόσο μικρά πλοία, επομένως τα διυλιστήρια κατά μήκος αυτών των ακτών, που δεν έχουν συνδέσεις αγωγών από το Permian και το Cushing, το εισάγουν κυρίως από το εξωτερικό.

Γιατί τα διυλιστήρια των ΗΠΑ χρειάζονται διαφορετικές ποικιλίες αργού;

Οι ΗΠΑ αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο εν μέρει για να τροφοδοτούν διυλιστήρια που χρειάζονται διαφορετικές ποιότητες αργού πετρελαίου με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θείο για την παραγωγή καυσίμων σε κορυφαίες δυναμικότητες. Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ σχεδιάστηκαν πριν από δεκαετίες για να χρησιμοποιούν βαρύτερες ποιότητες αργού, συχνά με υψηλότερα επίπεδα θείου, όταν οι εγχώριες προμήθειες ήταν χαμηλότερες.

Τα τελευταία χρόνια, το ρωσικό αργό έχει καλύψει μέρος του κενού σε όλο τον κόσμο που άφησαν πίσω τους οι κυρώσεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν, οι οποίες ακρωτηρίασαν τη ροή αυτού του τύπου και παρόμοιων τύπων πετρελαίου από αυτές τις δύο χώρες σε διυλιστήρια στην Ακτή του Κόλπου και αλλού, σύμφωνα με τον Lipow.

Πού πηγαίνει το πετρέλαιο της Ρωσίας στις ΗΠΑ;

Περίπου το ήμισυ του πετρελαίου που εισάγουν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία πηγαίνει στη Δυτική Ακτή, όπου τα διυλιστήρια παίρνουν παραδόσεις αργού από το εξωτερικό κυρίως επειδή δεν συνδέονται με αγωγούς με τη λεκάνη Permian, το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ. Τα διυλιστήρια της Δυτικής Ακτής παίρνουν ρωσικό αργό που αποστέλλεται από το λιμάνι του Kozmino στην ανατολική πλευρά της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ένα άλλο τέταρτο αυτού του πετρελαίου, περίπου 50.000 βαρέλια την ημέρα, πηγαίνει στην Ανατολική Ακτή, όπου τα διυλιστήρια δεν συνδέονται επίσης μέσω αγωγών με τις τρέχουσες κορυφαίες πηγές παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ. Το υπόλοιπο τρίμηνο καταλήγει συχνά στην Ακτή του Κόλπου, όπου το αργό πετρέλαιο της Ρωσίας Urals, το οποίο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε θείο από το μεγαλύτερο μέρος του αργού που παράγεται στις ΗΠΑ, θεωρείται κερδοφόρο για χρήση σε διυλιστήρια που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν τις λεγόμενες ξινές ποιότητες του λαδιού.

Τι μπορεί να συμβεί εάν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες επιβραδύνουν τη ροή του ρωσικού αργού;

Οι κινήσεις για παρεμπόδιση της ροής ρωσικού αργού θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από την αγορά πετρελαίου ως ένα ακόμη χτύπημα στις ήδη περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω το κόστος για τους καταναλωτές. Οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο δήλωσαν ότι θα απελευθερώσουν 60 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης για να ενισχύσουν τις παγκόσμιες προμήθειες. Ωστόσο, οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν πάνω από τα 110 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, αφού ορισμένα διυλιστήρια αρνήθηκαν να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο λόγω του κινδύνου να παγιδευτούν από κυρώσεις

 

kourdistoportocali.com 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ