EKTAKTO> O μεγαλοεπενδυτής John Paulson τρολάρει τα κρυπτονομίσματα ενώ το FORBES αναδεικνύει το σκάνδαλο με τα σάπια εμβόλια της Moderna που κοστίζουν ζωές στην Ιαπωνία

0
46

Kι ενώ οι γνωστοί άγνωστοι έχουν προαναγγείλει παγκόσμιο κρυπτονόμισμα από την FED για τον Μάιο του 2025 έρχεται σήμερα ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson μιλώντας στο Bloomberg να τους ρίξει ένα ξεγυρισμένο τρολάρισμα.

 

Βy Moses

Την ίδια μέρα το Forbes δημοσιεύει ρεπορτάζ για τα σάπια εμβόλια της Moderna που ήδη κοστίζουν ζωές στην Ιαπωνία.

Οι εξελίξεις είναι έτσι κι αλλιώς συναρπαστικές οι δε πολιτικές αναταράξεις που θα ακολουθήσουν ίσως δεν θα έχουν προηγούμενο στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία.

Βρισκόμαστε μία ανάσα από σαρωτικές πτώσεις κυβερνήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα κρυπτονομίσματα είναι φούσκα, αναφέρει (πολύ σωστά) ο δισεκατομμυριούχος John Paulson μιλώντας στο «Bloomberg Wealth with David Rubenstein» του Bloomberg TV.

«Θα χαρακτήριζα τα κρυπτονομίσματα ως μία περιορισμένη (σε αριθμό) προσφορά του τίποτα».

Ο Paulson, του οποίου το φημισμένο στοίχημα ενάντια σε κατοικίες υψηλού ρίσκου κέρδισε για τον ίδιο αλλά και τους επενδυτές του 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει ότι η κρυπτογράφηση είναι μια «άχρηστη» φούσκα και αποκαλεί τις SPACs (μία εταιρεία SPAC δεν έχει ουδεμία εμπορική δραστηριότητα, δεν παράγει και δεν πουλάει. Στην πραγματικότητα, το μόνο περιουσιακό της στοιχείο είναι τα χρήματα που αντλεί από τους επενδυτές μέσω των χρηματιστηρίων), ένα από τα πιο καυτά επενδυτικά εργαλεία σήμερα, ως χαμένη ιστορία.

Ο Paulson ανέφερε επίσης στη συνέντευξη του ότι ανησυχεί περισσότερο για την αύξηση των τιμών. Η ταχέως επεκτεινόμενη προσφορά χρήματος θα μπορούσε να ωθήσει τα ποσοστά πληθωρισμού πολύ πάνω από τις τρέχουσες προσδοκίες, είπε, και ο χρυσός, τον οποίο υποστηρίζει εδώ και χρόνια, όλα δείχνουν πως έχει έρθει η μεγάλη στιγμή του.

Η απόρριψη των κρυπτονομισμάτων από τον Paulson είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει έντονη κριτική αφού τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τον χρυσό τα τελευταία χρόνια.

-Θα μπορούσα να πω ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια φούσκα. Όταν η ευφορία φύγει ή στεγνώσει η ρευστότητα, θα πάνε στο μηδέν. Δεν θα πρότεινα σε κανένα να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Στο μεταξύ διαστάσεις παγκόσμιου θρίλερ μέσα στο θρίλερ παίρνει η αποκάλυψη για τα μολυσμένα φιαλίδια της Moderna που εντοπίσθηκαν στην Ιαπωνία μια και μπαίνει στο παιγνίδι και το Forbes το οποίο με τη σειρά του δημοσιοποιεί το σχετικό ρεπορτάζ.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Moderna κατά της COVID-19, λίγες ημέρες πριν τα συγκεκριμένα εμβόλια αντικατασταθούν μετά την ανακάλυψη μολυσματικών ουσιών (μεταλλικών σωματιδίων) στο περιεχόμενο τους, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας το Σάββατο.

Tην είδηση μεταδίδει το Euronews. Στη κεντρική photo o CEO της Moderna Stéphane Bancel.

Οι δύο άνδρες, στα 30 τους, άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη λήψη των δεύτερων δόσεων, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ο κάθε ένας είχε λάβει τη δόση από μία εκ των τριών παρτίδων εμβολίων που τελικά αποσύρθηκαν την Πέμπτη, ενώ τα αίτια των θανάτων τους διερευνώνται.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας είπε ότι θα χρειαστεί «λίγος χρόνος» για να επιβεβαιωθεί πόσες λήψεις από τη μολυσμένη παρτίδα χορηγήθηκαν (!!!) στην Ιαπωνία. Το Kyodo News ανέφερε ότι τουλάχιστον 176.000 εμβολιασμοί έχουν γίνει με τα νοθευμένα εμβόλια της Moderna!

Η Ιαπωνία έπαυσε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων που στάλθηκαν σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, σε διάστημα μίας και πλέον εβδομάδας αφότου ο εγχώριος διανομέας εμβολίων, Takeda Pharmaceutical Co, έλαβε αναφορές για μολυσματικούς παράγοντες σε κάποια φιαλίδια. «Προς το παρόν, δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτοί οι θάνατοι προκλήθηκαν από το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19», ανέφεραν η αμερικάνικη εταιρεία και η Takeda σε ανακοίνωση τους το Σάββατο. «Είναι σημαντικό να διεξαχθεί επίσημη έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια σύνδεση με τα εμβόλια» σημειώνουν μεταξύ των άλλων.

(Σωστά!)

Η Fumie Sakamoto, Διευθύντρια Ελέγχου Λοιμώξεων στο Διεθνές Νοσοκομείο St. Luke’s στο Τόκιο, διέψευσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολιασμών και των θανάτων που αναφέρθηκαν το Σάββατο. «Ίσως υπάρχει μόνο χρονική σύνδεση μεταξύ τους», ανέφερε στο Reuters. «Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζουμε για να βγάλουμε συμπεράσματα για αυτές τις δύο περιπτώσεις» πρόσθεσε.

(Ναι αυτό θα είναι. Πρόκειται απλά περί χρονικής συμπτώσεως…)

Οι μολυσματικοί παράγοντες που βρέθηκαν σε μερικά φιαλίδια στην Ιαπωνία πιστεύεται ότι είναι μεταλλικά σωματίδια, ανέφερε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Υγείας. Η Ιαπωνία έχει χορηγήσει περισσότερα από 124 εκατομμύρια εμβόλια εμβολίων κατά της COVID-19, με περίπου το 44% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Από τις 8 Αυγούστου, 991 άνθρωποι είχαν πεθάνει στην Ιαπωνία μετά τη λήψη εμβολίων της Pfizer Inc και 11 μετά τη λήψη του σκευάσματος της Moderna, αλλά δεν έχει αποδειχθεί αιτιότητα μεταξύ των εμβολιασμών και των θανάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί σε συχνότητα 0,01% για το εμβόλιο της Moderna.

Στους θανάτους που αναφέρθηκαν το Σάββατο, κάθε άνδρας παρουσίασε πυρετό την επομένη της δεύτερης δόσης και πέθαναν δύο ημέρες μετά. «Έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία απόδειξη ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν περιείχαν μολυσματικούς παράγοντες», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας στους δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK, επικαλούμενος πηγές στο υπουργείο Υγείας αποκαλύφθηκε ότι ο ρυπαντής που βρέθηκε σε μια παρτίδα εμβολίων COVID-19 της Moderna Inc που παραδόθηκαν στην Ιαπωνία πιστεύεται ότι είναι μεταλλικό σωματίδιο.
Η Ιαπωνία ανέστειλε την Πέμπτη τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων που στάλθηκαν σε 863 κέντρα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου ο εγχώριος διανομέας, Takeda Pharmaceutical, έλαβε αναφορές για μολυσματικούς παράγοντες σε ορισμένα φιαλίδια.
Το NHK, σε έκθεση που δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη, επικαλέστηκε πηγές του υπουργείου ότι το σωματίδιο αντέδρασε στους μαγνήτες και ως εκ τούτου υποψιάστηκε ότι ήταν μέταλλο. Η Moderna το περιέγραψε ως “σωματιδιακή ύλη” που δεν έθεσε θέμα ασφάλειας ή αποτελεσματικότητας διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των Reuters και Jerusalem Post

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι η σύνθεση του μολυσματικού δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η Takeda δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολίου από το Reuters.

Οι ειδήσεις για τον μολυσματικό παράγοντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια νέα οπισθοδρόμηση για τον εμβολιασμό της Ιαπωνίας καθώς προσπαθεί να πείσει πολλούς – ιδιαίτερα νέους – να εμβολιαστούν.
Την Παρασκευή, οκτώ ακόμη νομοί μπήκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει ότι περίπου το 80% του πληθυσμού της Ιαπωνίας βρίσκεται υπό περιορισμούς για τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση ανέφερε σχεδόν 25.000 νέες μολύνσεις και σοβαρά κρούσματα σε 2.000 ρεκόρ για την Πέμπτη.
Το υπουργείο δήλωσε ότι η αναστολή των παρτίδων Moderna ήταν προληπτική, αλλά ώθησε αρκετές ιαπωνικές εταιρείες να ακυρώσουν τον εμβολιασμό εργαζομένων και η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων θα ξεκινήσει έρευνα.

Η αεροπορική εταιρεία ANA Holdings Inc ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε περισσότερες προμήθειες Moderna και θα επανέλθει στον εμβολιασμό το Σάββατο μετά από διήμερη αναστολή των βολών.
Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει εμβόλια Moderna για άλλες αγορές εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα παραγωγής σε γραμμή παραγωγής. Εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία δεν μπορούσε να πει τίποτα περισσότερο ενώ ερευνούσε την υπόθεση!
Η Moderna έθεσε την εν λόγω παρτίδα και δύο παρακείμενες σε αναμονή.

Ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας είπε ότι θα χρειαστεί «λίγος χρόνος» για να επιβεβαιωθεί πόσες λήψεις από τη μολυσμένη παρτίδα χορηγήθηκαν (!!!) στην Ιαπωνία. Το Kyodo News ανέφερε ότι τουλάχιστον 176.000 πυροβολισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί με βάση τον δικό του απολογισμό των στοιχείων που ανέφεραν οι δήμοι.
Περίπου το 54% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με έναν ιχνηλάτη του Reuters. Ο Taro Kono, υπουργός που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολιασμού, είπε ότι δεν περίμενε ότι το ζήτημα της μόλυνσης θα είχε αντίκτυπο στον στόχο της κυβέρνησης να εμβολιάσει πλήρως τον ενήλικο πληθυσμό μέχρι τον Νοέμβριο.

Η είδηση όπως τη μετέδωσε αρχικά το Kουρδιστό Πορτοκάλι>

Θρίλερ με τη μυστηριώδη προσθήκη ξένων σωματιδίων σε εκατομμύρια φιαλίδια του εμβολίου της Moderna σε διάφορα κέντρα εμβολιασμού της Ιαπωνίας!

Την αποκάλυψη κάνει το θρυλικό Bloomberg (By Lisa Du and Angelica LaVito)* και χαλαρά μπορούμε να υποθέσουμε ότι η προσθήκη των ξένων σωματιδίων στα φιαλίδια των εμβολίων έγινε ώστε όσοι εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Moderna να γίνονται ομορφόπαιδα σαν τον Brad Pitt, κι όχι τίποτε μούμιες του Φαραώ σαν κι αυτούς που αποκαλεί οντότητες ο Yuval Harari.

Mετά από αυτό η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Covid-19 της Moderna Inc., αφού έλαβε τις σχετικές αναφορές για την παρουσία ξένων σωματιδίων στα φιαλίδια από διάφορες περιοχές εμβολιασμού.

Η Takeda Pharmaceutical Co Ltd., η οποία είναι ο τοπικός διανομέας του εμβολίου, και το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας συμφώνησαν να σταματήσουν τη χρήση δόσεων από τρεις παρτίδες μετά από συζήτηση για το θέμα, ανέφεραν σε ξεχωριστές δηλώσεις την Πέμπτη.

Γύρευε πόσοι άνθρωποι είχαν εμβολιασθεί ήδη και είναι αυτονόητο να σκεφθεί κανείς ότι παρόμοιες λαθροχειρίες θα μπορούσαν να συμβούν παντού αφού συνέβη ήδη στη προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπήρξαν ανησυχίες για την ασφάλεια που σχετίζονται με τα προσβεβλημένα φιαλίδια και οι εμβολιασμοί που χρησιμοποιούν τα άλλα εμβόλια της Moderna στην Ιαπωνία θα προχωρήσουν ως συνήθως, ανέφερε η Takeda. Ένα ζήτημα με μία γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο κατασκευής της Moderna στην Ισπανία μπορεί να είναι υπεύθυνο και μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Yoshihide Suga δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι η αναστολή δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας. Οι εμβολιασμοί στην Ιαπωνία, που ξεκίνησαν αργά σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, έχουν προχωρήσει πιο γρήγορα από τις αρχές του καλοκαιριού. Περίπου το 43% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, συμπεριλαμβανομένου σχεδόν του 90% των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών.

Η κατάσταση είναι παρόμοια με μια προσωρινή διακοπή της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στο Χονγκ Κονγκ (OMG) και το Μακάο νωρίτερα φέτος λόγω ελαττώματος (!) συσκευασίας.

Yπάρχουν ανησυχίες ότι ακόμη και οι προσωρινές διακοπές μπορούν να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στα εμβόλια, τα οποία αποτρέπουν σοβαρές λοιμώξεις και θανάτους από τον κορονοϊό.

Η Ιαπωνία έχει συμφωνήσει για 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Moderna – οι μισές θα παραδοθούν φέτος και οι μισές το 2022. Οι περισσότερες λήψεις χρησιμοποιούνται για το πρόγραμμα εμβολιασμού στο χώρο εργασίας της χώρας μέσω των μεγαλύτερων εταιρειών της και σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού που διοικούνται από την εθνική κυβέρνηση στις μεγάλες πόλεις.

– Με τη βοήθεια της Emi Nobuhiro*

 

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ