Έκθεση κόλαφος για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και η ΝΔ απαντά με ανακοίνωση-στοχοποίηση 2 δημοσιογράφων!

0
48

Η Πολυσέλιδη έκθεσηγια την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα την οποία δημοσιοποίησαν έξι διεθνείς οργανώσεις, είναι κόλαφος!

Ο τίτλος της και μόνο τα λέει όλα:

«Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα»

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με την πρώτη σε ανακοίνωση της να υπερασπίζεται υποτίθεται τη διαφύλαξη της ελευθερίας του Τύπου στοχοποιώντας στην ίδια ανακοίνωση δύο «μη φιλικούς δημοσιογράφους», τον Σωτήρη Καψώχα και την Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Στην έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρονται η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η προσπάθεια ελέγχου των ειδήσεων, οι απειλές σε ρεπόρτερ που καλύπτουν θέματα όπως το προσφυγικό και διαδηλώσεις, αλλά και οι νομικές απειλές κατά δημοσιογράφων.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλη την έκθεση.

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης ‘έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας’» 

«Ο κ. Μητσοτάκης ‘έχει εμμονή με τον έλεγχο της πληροφορίας’. Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η έκθεση επτά διεθνών οργανώσεων Τύπου, Media Freedom Rapid Response, σε μία συγκλονιστική έκθεση-κόλαφο για τις καθεστωτικές πρακτικές Μητσοτάκη», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, παραθέτοντας το σύνδεσμο της έκθεσης «Controlling the Message: Challenges for independent reporting in Greece (Έλεγχος του μηνύματος: Προκλήσεις για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα)». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει πως «αυτό που οι Έλληνες το ζουν κάθε μέρα, με τη φίμωση κάθε κριτικής, τις κάθε λογής λίστες Πέτσα και τις διώξεις δημοσιογράφων για τις έρευνές τους, τώρα το βλέπουν ξεκάθαρα και στην Ευρώπη», για να τονίσει πως «η δήθεν ‘φιλελεύθερη’ κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει την Ελλάδα σε προβληματική χώρα για την ελευθερία του Τύπου, δηλαδή για την ίδια τη Δημοκρατία».

ΝΔ: Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά κατοχυρωμένη αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου 

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των στημένων τηλεοπτικών διαγωνισμών, του ελέγχου των αρμών της εξουσίας, της ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, της στοχοποίησης δημοσιογράφων και των αυτόφωρων συλλήψεων, εμφανίζεται ως υπερασπιστής της ελευθερίας του τύπου, γελάνε και τα βοσκοτόπια», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση: «Η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα όχι μόνο είναι θεσμικά  κατοχυρωμένη, αλλά αποτελεί καθημερινή πρακτική στο πλαίσιο του κράτους Δικαίου, με μεγάλο πλουραλισμό μέσων και άσκηση κάθε είδους κριτικής στην κυβέρνηση και στους θεσμούς. Αυτό το διαπιστώνει κάθε πολίτης, που έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί ελεύθερα, οποιαδήποτε στιγμή, από το μέσον της επιλογής του». 

militaire.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ