Η «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ» του κ Άδωνι Γεωργιάδη !

0
26

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι Αντωνάκης

Με το ”αθώο” βλέμμα του δεξιού εκσυγχρονιστή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την πρόθεση της Ν.Δ. να πωλήσει τις βραχονησίδες του Αιγαίου, όταν η βάσκανος μοίρα του Έθνους μας της επιτρέψει να γίνει κυβέρνηση…

Η έκπληξη του παρουσιαστή κ. Αιμίλιου Λιάτσου και του άλλου προσκεκλημένου καθηγητή κ. Διονύσιου Χιόνη, δεν είναι αρκετή να άρει το τουλάχιστον ύποπτο της νεοδημοκρατικής βούλησης.

Άρα η Ν.Δ., σαν αντίλαλος της τουρκικής πολιτικής, θέτει θέμα ποιότητος της υφιστάμενης ελληνικής κυριαρχίας επί των βραχονησίδων και επί του Αιγαίου, εφόσον διατείνεται πως η πώλησή τους και η κατοίκησή τους θα δώσει σ΄ αυτές δικαίωμα υφαλοκρηπίδας!

Η μόνη παραδεκτή νομική και όχι πολιτική μας διαφορά με την Τουρκία είναι η εξεύρεση τρόπου χάραξης της υφαλοκρηπίδας εκάστης χώρας και η Ελλάδα ακολουθούσα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δέχεται μόνο την μέθοδο της Μέσης Γραμμής, λόγω της εγγύτητας των νησιών μας του Αιγαίου με τις ακτές των Τούρκων στη Μικρά Ασία.

Τα μεγάλα μας νησιά διαμορφώνουν το ένα με το άλλο κοινή γραμμή, η οποία καθιστά τις βραχονησίδες μας- είτε αυτές είναι κατοικημένες είτε όχι -ως μη κρίσιμες για την χάραξη της υφαλοκρηπίδας.

Αντιθέτως, η Τουρκία επικαλείται την ξεπερασμένη από το δίκαιο αρχή της ευθυδικίας κάνοντας λόγο για ιδιομορφία του Αιγαίου και επικαλούμενη τον όγκο και το βάθος της ασιατικής της ενδοχώρας.

Θέλουν, λοιπόν, οι Τούρκοι να διαρρήξουν την ενιαία γραμμή υφαλοκρηπίδας μας και να θέσουν ζητήματα ενδότερης χάραξής της, αρνούμενοι ότι τα νησιά του Αιγαίου- μικρά και μεγάλα, κατοικημένα και ακατοίκητα- έχουν υφαλοκρηπίδα.

Αν αρχίσουμε εμείς να μιλάμε, ως ο κ. Γεωργιάδης έπραξε, περί ποιότητος ελληνικής κυριαρχίας επί των βραχονησίδων, τότε απαλείφουμε μόνοι μας την ισχύ της γραμμής που η Χίος, η Λέσβος, η Ρόδος και τα άλλα μεγάλα νησιά μας δημιουργούν και γινόμαστε αχθοφόροι των τούρκικων παράνομων αιτιάσεων ”κουβαλώντας” αυτές μέχρι έξω από το Λαγονήσι και εγγύς του ναύσταθμου της Σαλαμίνας…

Καταλήγοντας, θα μπορούσαμε αναδεχόμενοι τις νεοδημοκρατικές απόψεις του κ. Γεωργιάδη και, όπως ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Σημίτης είχε πράξει στην Μαδρίτη την δεκαετία του 90, να φέρουμε την Τουρκία να απαιτεί, δήθεν νομίμως, να συζητηθεί η ελληνική κυριαρχία μέχρι και στην έναντι της Σαλαμίνας και του Περάματος βραχονησίδα της Ψυτάλλειας!

Μόνο που το φραστικό ολίσθημα του κ. Σημίτη δεν δεσμεύει την Ελλάδα, διότι ουδέποτε αυτός ο ολισθηρός λόγος εκυρώθη από τη Βουλή των Ελλήνων!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ