Πόσα Like έχεις είπαμε;

0
66

Τι ωραίο το facebook.. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που τον κοινοποιούμε σε γνωστούς και αγνώστους. Εκείνος που δε δείχνουμε στους αληθινούς φίλους.. ε ναι.. δε γίνετε να βγάλεις μια φωτογραφία τον εαυτό σου και να τη στείλεις με γράμμα στους γνωστούς σου! Με το facebook και είναι πιο απλό και είναι απόλυτα αποδεκτό -αν και βλακεία- και είναι και της μόδας!

Επίσης στο facebook έμαθα και όλες τις προτιμήσεις στις τούρτες.. οι τούρτες πάνε και έρχονται κάθε μέρα σε γενέθλια, γιορτές και πανηγύρια με ωραίες ευχές που ποτέ δεν έχω ακούσει στη πραγματικότητα. Αλλά από το facebook όλα καλά.. τραβάμε ένα χρόνια πολλά κάθε μέρα και καλύπτουμε κοινωνικές υποχρεώσεις μιας και όλη μέρα τρέχουμε ή πραγματικά ή από την οθόνη μας και δε προλαβαίνουμε για εκείνες τις άλλες τις αληθινές συναντήσεις.

Θυμάμαι πέρυσι τέτοια εποχή όλοι έβαζαν φωτογραφίες με μετανάστες και ταλαιπωρημένους ανθρώπους να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη κατεστραμμένη χώρα τους. Όλοι φυσικά λυπόντουσαν από το καναπέ τους. Εκεί όλοι πάταγαν το κουμπί λυπάμαι! Και αυτό εύκολο και απλό. Ακόμη κοκκινίζω που έβλεπα ότι όλοι έκαναν ανάρτηση ένα νεκρό παιδί σε μια παράλια. Πόσο ντροπή να κάνεις κοινοποίηση από την ασφάλεια του υπολογιστή σου το δράμα ενός παιδιού.

Το πιο πρόσφατο είναι ότι όλοι καταδικάζουν τη βία! Ωραίο είναι αυτό! Παιδιά και εγώ τη καταδικάζω και αυτή τη στιγμή πίνω και ένα παγωμένο φρέντο.. τη καταδικάζω όμως.. όποτε μπορώ ανάμεσα από όλα τα άλλα που χαζεύω στο ίντερνετ πετάω και ένα καταδικάζω. Ασφαλές και σίγουρο είναι αυτό, κανείς δε σου αντιμιλάει ή έχει αντίθετη άποψη και είσαι και δημοκράτης στα μάτια όλων. Αν γίνει και κάνα τρομοκρατικό χτύπημα σε ευρωπαϊκή πόλη θα βάλω και τη σημαία στο προφίλ μου.. μόνο μην είναι καμιά από τις ανατολικές χώρες γιατί θα δυσκολευτώ.. της Γαλλίας της Ισπανίας είναι ωραίες και στιλάτες σημαίες δεν έχω πρόβλημα.

Τα προφίλ και οι αναρτήσεις είναι πιο ωραίες από το πραγματικό εαυτό μας και αυτό είναι μια ψευδαίσθηση που όλοι αποδέχονται μιας και όλοι έχουν και κάποιο προφίλ.

Ακόμα και εγώ απορώ πόσο καλός είναι αυτός ο τύπος στο προφίλ μου…

Δον Κιχώτης

Όταν η ίδια η ζωή είναι τόσο παράλογη, ποιός μπορεί να πει τι είναι τρέλα και τι είναι λογική; Ίσως τρέλα μπορεί να είναι, το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας. Να γινόμαστε πρακτικοί, νομίζοντας ότι μπορούμε να δούμε την "πραγματικότητα". Ίσως αυτό να είναι τρέλα. Να ψάχνουμε θησαυρούς εκεί που σωρεύονται σκουπίδια. Ίσως η πολλή λογική να είναι τρέλα. Και τι μεγαλύτερη τρέλα απ' όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι."
Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Δον Κιχώτης

Latest posts by Δον Κιχώτης (see all)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ