Γ. Κασιμάτης : Το ΠΑΣΟΚ «έσβησε» με το βιολογικό τέλος του Ανδρέα

0
13

Ο επί 8 χρόνια επικεφαλής του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού επί Ανδρέα Παπανδρέου, αρχιτέκτονας της συνταγματικής αναθεώρησης περιορισμού των Προεδρικών αρμοδιοτήτων το 1985-1986 , ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου , Γεώργιος Κασιμάτης, μίλησε σήμερα για τα 40 χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή στη Πρωθυπουργία στις 18 Οκτωβρίου του 1981 του Ανδρέα Παπανδρέου. Αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των σχέσεων δύο μεγάλων πολιτικών ηγετών με διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της διακυβέρνησης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, τις σχέσεις και τις συγκρούσεις με ηγέτες της τότε ΕΟΚ αλλά και των ΗΠΑ και γιατί το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» , εξέφρασε το λαϊκό ένστικτο για απεξάρτηση από τον έλεγχο δυνάμεων εκτός Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κασιμάτης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «έσβησε» με το βιολογικό τέλος του Ανδρέα, ενώ η συνέχεια με τον Κώστα Σημίτη όχι μόνο ήταν στον αντίποδα της πολιτικής παρακαταθήκης του Ανδρέα, αλλά ουσιαστικά από τότε ο Σημίτης, όπως είπε, ήθελε να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ που τελικά το διατήρησε για λόγους τακτικής και μόνο.

Ο Γ. Κασιμάτης , υποστήριξε τέλος ότι οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ , όπως και όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του, ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική σκέψη και πράξη του Ανδρέα και το πολιτικό κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ , όπως αυτό εξέφρασε ιδίως στη πρώτη πενταετία διακυβέρνησης της χώρας, μεγάλα πλειοψηφικά στρώματα του ελληνικού λαού.

Ράδιο 98.4

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ